Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Ο Αγάθωνας με όλη την πορεία του ρεμπέτικου στο Αγρίνιο, στον πολυχώρο Emileon


Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου ο Αγάθωνας  στήνει μια ζωντανή παράσταση στην μουσική σκηνή του πολυχώρου Emileon γεμάτη ρεμπέτικο, μνήμες και ιστορίες!
Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και την δύναμη της μουσικής του φέρνει υπόσχεση για μια ξεχωριστή βραδιά στο Αγρίνιο.
Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης είναι ένας τραγουδιστής αφοσιωμένος στο ρεμπέτικο τραγούδι. Έχοντας εντρυφήσει στο έργο του Κώστα Σκαρβέλη τραγουδά για χρόνια τα ακούσματά του από αυτή την γεμάτη μνήμες μουσική κι από την Μικρά Ασία από όπου κρατά η καταγωγή του.
Με γονείς πρόσφυγες από την Μικρά Ασία έμαθε μόνος του να παίζει σχεδόν όλα τα έγχορδα όργανα των ρεμπέτικων τραγουδιών και το 1973 έκανε την πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση. Αμέσως συνειδητοποίησε πως η μουσική που τον εκφράζει και του ταιριάζει είναι η ρεμπέτικη και αφιερώνεται σε αυτήν αποκλειστικά. Κατέχει πολλούς σπάνιους δίσκους από την εποχή του γραμμοφώνου ακόμα και αξιοποιεί τη συλλογή του σε ραδιοφωνικές μουσικές εκπομπές.
Έχει δουλέψει με γνωστούς τεχνίτες της λαϊκής μουσικής, όπως οι: Κώστας Παπαδόπουλος, Γιώργος Κόρος, Βασίλης Σούκας, Λάζαρος Κουταλίδης, Νίκος Φιλιππίδης και Νίκος Χατζόπουλος, ενώ έχει κάνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, σε Αμερική και Ευρώπη.
Έρχεται στη μουσική σκηνή του πολυχώρου Emileon την…—… για να μας θυμίσει τραγούδια όπως τα: «Τράβα ρε μάγκα και αλάνι», « Το παιχνίδι του Αμερικάνου», «Βρε τύχη πώς με τυραννάς», « Είσαι γκρινιάρα και γλωσσού», «Τι σου λέει η μάνα σου για μένα», «Μη μου λες γιατί ξεχνάω», «Καημό μες στην καρδούλα μου» κ.ά.
«Ασχολούμαι με το ρεμπέτικο 43 χρόνια. Έχω παίξει σε όλο τον κόσμο, ξέρω πολύ καλά ποιος είμαι, δεν περιμένω καμία επιβεβαίωση, απορρίπτω όσες προτάσεις δεν μου αρέσουν», έχει πει  σε ανύποπτη στιγμή ο Αγάθωνας, ξεκαθαρίζοντας ότι πρέπει να τον πείσει κάποιος για να συνεργαστεί μαζί του.
Πολυχώρος EmileonΠολυχώρος Emileon
Και, φυσικά, θέλει να κρίνει ο ίδιος ότι του ταιριάζει ο χώρος όπου θα ξεδιπλώσει τα τραγούδια του. Κάτι που φαίνεται ότι ισχύει απόλυτα στον πολυχώρο Emileon.

AgrinioPress

Πηγή ανάρτησης: www.agriniopress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page