Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

«Το Ελληνικό ρεμπέτικο τραγούδι» - Ένα βιβλίο του Θεόδωρου Ευθ. Ακρίδα παρακαταθήκη για το ρεμπέτικο στην Ελλάδα!

Στο βιβλίο του «Το Ελληνικό ρεμπέτικο τραγούδι», ο Μουσικολόγος Θεόδωρος Ευθ. Ακρίδας αναλύει τις ρίζες του καθαρόαιμου ελληνικού ρεμπέτικου τραγουδιού καθώς και όλες τις πτυχές του και την ιστορία του.

Από την ετοιμολογία της ίδιας της λέξης «ρεμπέτικο» μέχρι τους στίχους, τη μουσική, τον ρυθμό,  τους χορούς, τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται, τους τεράστιους Έλληνες μύθους του ρεμπέτικου τραγουδιού και την γενικότερη ιστορία του.

Μια μελέτη που σε πολλά της σημεία εκθειάζει την κληρονομιά της ελληνικής μουσικής, από τους προγόνους μας μέχρι και σήμερα, τοποθετώντας το ρεμπέτικο τραγούδι ακριβώς εκεί που του αρμόζει και είναι η θέση του!
Οι πληροφορίες που έχει συλλέξει ο κύριος Ακρίδας είναι πραγματικά εντυπωσιακές και κάνουν το βιβλίο να αποτελεί μια σπουδαία παρακαταθήκη για το γνήσιο ελληνικό ρεμπέτικο τραγούδι.
Στο βιβλίο μπορεί να διαβάσει κανείς για τους μεγαλύτερους Έλληνες δημιουργούς του ρεμπέτικου, τον τρόπο συγγραφής των τραγουδιών στη μουσική και τους στίχους, όπως επίσης και να ξεναγηθεί στην ιστορία του κατά τα χρόνια και να αντλήσει στοιχεία που δύσκολα θα βρεθούν συγκεντρωμένα όπως σε αυτό το πραγματικά εξαιρετικό βιβλίο!

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά και δημόσια τον κ. Ακρίδα για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε να συμπεριλάβει στο βιβλίο του κάποιες γραμμές ενός παλαιότερου άρθρου μου σε φύλλο της «ΦΩΝΗΣ» με τίτλο «Ρεμπέτικο και πάλι ρεμπέτικο».

Ο κύριος Ακρίδας είχε τηλεφωνήσει, τότε, στα γραφεία της εφημερίδας μας, δίνοντάς μου προσωπικά συγχαρητήρια για το άρθρο και «υποσχόμενος» ότι, μετά τον μπελά που του έβαλα στο κεφάλι διαβάζοντάς το (όπως χαρακτηριστικά είπε), θα μάζευε πληροφορίες και θα προσπαθούσε να εκδώσει βιβλίο για το ρεμπέτικο (τα παραπάνω αναφέρονται και μέσα στο βιβλίο), πράγμα το οποίο και έκανε και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό!

Συγχαρητήρια στον κ. Θεόδωρο Ακρίδα, που αποτελεί έναν από τους θιασώτες της γνήσιας ελληνικής ρεμπέτικης μουσικής και με το βιβλίο του «Το Ελληνικό ρεμπέτικο τραγούδι» αποτελεί πλέον κομμάτι της ιστορίας της!
*Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από τον ίδιο καλώντας στο τηλ: 26310 28383 & 24742

Με μεγάλη ευγνωμοσύνη
Δημήτρης Σ. Ιατρού
Logo

Πηγή ανάρτησης: fonikastorias.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page