Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης ανακαλύπτει τον «Άγνωστο Τσιτσάνη»

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης ανακαλύπτει τον «Άγνωστο Τσιτσάνη» | tanea.gr
Ο ιδιοφυής τραγουδοποιός που αναμόρφωσε το ρεμπέτικο τραγούδι, το έβγαλε από τους τεκέδες και τα καταγώγια, διεύρυνε τη θεματολογία του και έφτιαξε τραγούδια που ένωσαν για πρώτη φορά μεταπολεμικά τους διχασμένους Έλληνες.
Διονυσία Μαρίνου

Βασίλης Τσιτσάνης είναι, για πολλούς, ο μεγαλύτερος Έλληνας λαϊκός συνθέτης. Ο ιδιοφυής τραγουδοποιός που αναμόρφωσε το ρεμπέτικο τραγούδι, το έβγαλε από τους τεκέδες και τα καταγώγια, διεύρυνε τη θεματολογία του και έφτιαξε τραγούδια που ένωσαν για πρώτη φορά μεταπολεμικά τους διχασμένους Έλληνες.
 Έγραψε πάνω από 500 τραγούδια, από τα οποία περίπου 100 προπολεμικά και είναι ο συνθέτης με τις περισσότερες επιτυχίες από κάθε άλλο συνθέτη. Τα τραγούδια του ακούγονται ανελλιπώς, κάθε βράδυ, σε μουσικές σκηνές, αίθουσες συναυλιών, ταβέρνες, σε προγράμματα ρεμπέτικης, λαϊκής, έντεχνης αλλά και σύγχρονης μουσικής.
Τραγούδια που έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στο πολιτιστικό μας DNA, κομμάτια όπως «Αρχόντισσα», «Σαν απόκληρος γυρίζω», «Αχάριστη», «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Μπαξέ Τσιφλίκι», «Κάνε λιγάκι υπομονή» και πολλά άλλα των οποίων ο αριθμός είναι εξαιρετικά μεγάλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page