Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από την Ομάδα του «Το Ρεμπέτικο Τραγούδι»


Αγαπητοί φίλοι της ρεμπέτικης μουσικής,

Καθώς πλησιάζουμε στη γιορτή των Χριστουγέννων, σας στέλνουμε τις πιο θερμές ευχές μας από καρδιάς. Όπως οι νότες του ρεμπέτικου ζεσταίνουν τις ψυχές μας και μας ενώνουν μέσα από την αυθεντικότητα και την παράδοση, έτσι και οι γιορτινές μέρες μας θυμίζουν την αξία της αγάπης, της συντροφικότητας και της χαράς.

Ευχόμαστε:
🎄 Οι μέρες σας να είναι γεμάτες μελωδίες, ζεστές στιγμές και χαρούμενες συναντήσεις.
🎅 Ο Άγιος Βασίλης να φέρει υγεία, ευτυχία και έμπνευση σε εσάς και τις οικογένειές σας.
✨ Η νέα χρονιά να σας χαρίσει δημιουργικότητα και νέες ευκαιρίες να απολαμβάνετε τη μουσική και τη ζωή.

Μαζί μοιραζόμαστε την αγάπη μας για το ρεμπέτικο τραγούδι, μια μουσική που γεννήθηκε μέσα από το μεράκι και την καρδιά του ελληνικού λαού. Ας είναι αυτά τα Χριστούγεννα μια ευκαιρία να γιορτάσουμε την παράδοσή μας και να χτίσουμε όμορφες αναμνήσεις.

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!
Μελωδικά,
Η ομάδα του «Το Ρεμπέτικο Τραγούδι»

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2024

Θεματική έκθεση για το "Ρεμπέτικο" στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Θεματική έκθεση για το "Ρεμπέτικο" στο Μουσείο Τσιτσάνη

Από τις 20 Δεκεμβρίου 2024 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2025 το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη φιλοξενεί την έκθεση «Ρεμπέτικο», σε επιμέλεια Χριστόφορου Μαρίνου. Την έκθεση διοργανώνει η ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΜΚΕ.

Η θεματική́ έκθεση «Ρεμπέτικο» είναι μια έκθεση για την αγάπη, τη φυγή, το «χαροποιό πένθος» και όλες τις έννοιες, τις μνήμες και τον συμβολισμό που συνοδεύουν αυτό το «μεγάλο νεοελληνικό́ πολιτιστικό́ γεγονός», όπως πολύ́ ωραία το έχει χαρακτηρίσει ο συνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης. Το «Ρεμπέτικο» είναι μια έκθεση σύγχρονης τέχνης με πλατιά απήχηση που διαπερνά τα πολιτισμικά στεγανά. Μια έκθεση η οποία -όπως και το θέμα που εξετάζει- απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και στους απανταχού λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2024

"ΙΣΑ ΡΕ...ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ..,!". (Γράφει ο *Μπάμπης K. Μώκος)

Αν οι Περιστέρης, Τούντας, Σέμσης, Γιάννης Δραγάτσης (Ογδοντάκης) ηγήθηκαν στον χώρο του ελληνικού Λαϊκού τραγουδιού διαμορφώνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό το μουσικό ύφος και την αισθητική των τραγουδιών την περίοδο του Μεσοπολέμου, δηλαδή την δεκαετία 1920-1930, το ίδιο διάστημα εμφανίζεται ταυτόχρονα και μεσουρανεί σε πληθώρα ηχογραφήσεων ο Κ. Σκαρβέλης στιχογραφώντας, συνθέτοντας και παίζοντας με τρόπο ιδανικό την λαϊκή κιθάρα σε τραγούδια δικά του αλλά και άλλων δημιουργών (π,χ Μάρκος, Περιστέρης).

Έτσι φθάνει στα 1930 και γίνεται καλλιτεχνικός διευθυντής Columbia.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2024

Όταν το ρεμπέτικο συναντάει το Ροκ..

Οι Terra Gloria έπειτα από 10 χρόνια απουσίας , συναντιούνται και πάλι, για μια "Reunion" εμφάνιση. Δεν θα μπορούσε αυτή η συνάντηση να πραγματοποιηθεί σε κάποια άλλη σκηνή, από το παλιό τους στέκι, το Γυάλινο UpStage .

Θα μας ταξιδέψουν, όπως μόνο εκείνοι ξέρουν, με τον δυναμικό τους ηλεκτρικό ήχο, στις εποχές του Rock και Classic Rock μέσα από τραγούδια-σταθμούς στην ιστορία του είδους .

Μαζί τους ο Μπάμπης κι η Ραφαέλα Καραπέτη σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι.

www.neolaia.gr 

Next page