Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

«Στην υγειά μας ρε παιδιά»: new entry και τα σχέδια για τη νέα σεζόν


«Στην υγειά μας ρε παιδιά»: new entry και τα σχέδια για τη νέα σεζόν
Δύσκολος αντίπαλος! Το έχει αποδείξει στα 12 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας κάνοντας τους περισσότερους τηλεθεατές να διασκεδάζουν και να συντονίζονται στη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού που «φιλοξενείται», ενώ οι απέναντι… χάνουν το κέφι τους.
Τα τελευταία δύο χρόνια της τηλεοπτικής παρουσίας της η εκπομπή «μετακόμισε» από την ΕΡΤ στον ALPHA και από «Στην υγειά μας» ο τίτλος έγινε «Στην υγειά μας ρε παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τους καλεσμένους του να περνούν αυτοί καλά και οι τηλεθεατές να συνεχίζουν να διασκεδάζουν. Οι μόνοι που περνούν δύσκολα είναι όσοι βρέθηκαν απέναντι από την εκπομπή και που τελικά κάποιοι μετακόμισαν και κάποιοι άλλοι… εξαφανίστηκαν!

Η «συνταγή» της επιτυχίας είναι απλή, αλλά και τόσο… δύσκολη: ωραία τραγούδια και φιλική ατμόσφαιρα με αξιοπρεπή παρουσίαση και χωρίς… περιττά φαντασμαγορικά εφέ αποδεικνύεται ότι αρκούν ώστε να γίνει η κατάλληλη τηλεοπτική παρέα για να διασκεδάσουν όσοι θέλουν να περάσουν μουσικά τα βράδια του Σαββάτου. Δεν είναι τυχαίο που η εκπομπή την πρώτη χρονιά της στον ALPHA, τη σεζόν 2013-14, σημείωσε 31,2% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 18,1% στο δυναμικό κοινό, ενώ πέρυσι, τη σεζόν 2014-2015, η εκπομπή κατέγραψε 31,7% και 20,8% αντίστοιχα.

Λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι η εκπομπή διανεύει την 3η χρονιά στον Alpha, αλλά και τη 12η χρονιά συνολικά, πόσο δύσκολο είναι να διατηρεί το ενδιαφέρον του κοινού και να ανταμείβεται με υψηλή τηλεθέαση; Την  απάντηση μας τη δίνει η παραγωγός της εκπομπής Βίκυ Λάσκαρη που μιλώντας στο Newsit.gr, είπε: «Με το δεδομένο ότι όλα αυτά τα χρόνια της εκπομπής έχουν προβληθεί γύρω στα 400 επεισόδια και σε μία χώρα μικρή που η καλλιτεχνική σκηνή δεν είναι τεράστια, αντιλαμβάνεστε ότι απαιτεί από τον Σπύρο και φυσικά όλη την ομάδα της εκπομπής πολύ χρόνο και πολλή δουλειά.

Αναζητούμε συνεχώς νέες προτάσεις, ξεχωριστούς και ιδιαίτερους τρόπους παρουσίασης, αλλά η αγάπη μας σ’ αυτό που κάνουμε και η εμπιστοσύνη και η ανταπόκριση που εισπράττουμε από τον κόσμο εντός κι εκτός συνόρων μας δίνει δύναμη, κουράγιο και κέφι ώστε να προσπαθούμε περισσότερο και το αποτέλεσμα μας ανταμείβει. Με λίγα λόγια η αγάπη του κόσμου είναι η δύναμή μας. Να μην παραλείψω να πω, ότι και προηγούμενα στη δημόσια τηλεόραση αλλά κυρίως τώρα στον ALPHA, είναι βασική η στήριξη των υπευθύνων ανθρώπων του καναλιού και πρακτικά σε ό,τι ζητάμε και ψυχολογικά, με την έννοια ότι μας επιβραβεύει και αναγνωρίζει την προσπάθειά μας. Είναι σημαντική πάντα σε κάθε περίπτωση η καλή συνεργασία μεταξύ παραγωγής και καναλιού και στον ALPHA - και ο Σπύρος και εγώ ως  παραγωγός- είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο ώστε να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς παρεμβάσεις και πιέσεις όσο καλύτερα γίνεται.



Ποια αφιερώματα θα γίνουν τη νέα σεζόν; Η θεματολογία της εκπομπής είναι πλέον πολύ διευρυμένη και τα αφιερώματά μας εκτείνονται σε όλη τη μουσική βεντάλια, από το Παραδοσιακό και το Ρεμπέτικο, ως το Ροκ και το Έθνικ, κι από το Λαϊκό Τραγούδι ως το Μιούζικαλ. Να συμπληρώσω ότι ο Σπύρος και το δημιουργικό της εκπομπής είναι πάντα ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε concept  που αφορούν την ομογένεια, σε φορείς και συλλόγους που επιτελούν κοινωνικό έργο όπως «Το χαμόγελο του Παιδιού», «Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα» κι άλλα.
Επίσης σε ό,τι έχει να κάνει με προσπάθειες νέων ανθρώπων -Μουσικά σχολεία, Νεανικές Χορωδίες-, καθώς και προσπάθειες νέων παιδιών που δεν είναι ακόμα γνωστοί στο ευρύ κοινό και που θεωρούμε ότι πραγματικά αξίζει να γίνει γνωστή η δουλειά τους. Λίγο πιο συγκεκριμένα γι’ αυτή τη σεζόν θα αναφέρω μερικά απ’ τα αφιερώματα που έχουμε βάλει σαν στόχο να πραγματοποιήσουμε: Αφιέρωμα στον Γιώργο Νταλάρα, στον ποιητή – στιχουργό Μάνο Ελευθερίου, στον Διονύση Σαββόπουλο, στη Λίνα Νικολακοπούλου, στους Άγαμους Θύτες στην Ελεονώρα Ζουγανέλη, στον Κωστή Μαραβέγια, στον Αντώνη Ρέμο, στον Χρίστο Νικολόπουλο, στη Νατάσα Μποφίλιου και σε πολλούς ακόμα αξιόλογους καλλιτέχνες συνθέτες κλπ, αλλά και κάποια ιδιαίτερα concept που θα κινηθούν από την έντεχνη μουσική στα γνωστά μας δημοτικά και ρεμπέτικα. Ευχή μας είναι να γίνει ένα αφιέρωμα στον Αντώνη Βαρδή που «έφυγε» από κοντά μας

-Εκτός βεβαίως από τον Σπύρο Παπαδόπουλο που έχει διαγράψει πετυχημένη πορεία ως παρουσιαστής της. υπάρχουν άλλοι σταθεροί συνεργάτες της εκπομπής και τι αλλαγές υπάρχουν τη φετινή σεζόν; Ως παραγωγός δεν είμαι της άποψης «φύγε εσύ - έλα εσύ» κι έτσι οι σταθεροί και βασικοί μου συνεργάτες, ακολουθούν την εκπομπή από τον πρώτο της χρόνο γιατί είναι και νιώθουμε σαν οικογένεια που μεγαλώνει ένα παιδί σιγά -σιγά κι έχει φτάσει ήδη δώδεκα χρόνων. Ωστόσο όμως ειδικά σ’ αυτή τη σεζόν, θα έχω την τύχη και την χαρά να συνεργαστώ στο μοντάζ μ’ έναν άνθρωπό -την κα Στέλλα Φιλιπποπούλου - που χρόνια επιθυμούσαμε και οι δυο να βρεθούμε και να συνεργαστούμε σε μια δουλειά μαζί. Είναι μια γυναίκα καταξιωμένη στον χώρο, βραβευμένη και προσωπική μοντέζ, λόγω της εξαιρετικής δουλειάς που κάνει, στις σειρές και στις ταινίες του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Μια πολύ καλή λοιπόν  αλλαγή της εκπομπής σ’ αυτόν τον τομέα.

-Υπάρχει κάτι που συνέβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της εκπομπής ώστε να ήταν τόσο έντονο που να το θυμάστε ακόμα; Στα δώδεκα χρόνια που υπάρχει αυτή η εκπομπή και μετά από 400 επεισόδια είναι τόσα πολλά αυτά που θα μπορούσα να αναφέρω: ευτράπελα, στιγμές συγκίνησης, απρόοπτα κλπ. Ωστόσο όμως αν αναφερόμουν σε κάτι συγκεκριμένα, θα αδικούσα όλα τα υπόλοιπα. Σ’ αυτό που θα μπορούσα ενδεχομένως να σταθώ είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά: Σε κάποιες εκπομπές γενικά οι καλεσμένοι μας  τραγουδιστές και συμμετέχοντες ξεχνούν στη ροή των γυρισμάτων ότι υπάρχουν κάμερες, χαλαρώνουν, διασκεδάζουν, θυμούνται, συγκινούνται, σαν μια παρέα που είναι καλεσμένοι σε κάποιο σπίτι , με αποτέλεσμα όταν η εκπομπή κλείνει αρκετά συχνά το γλέντι να μην σταματάει και η συντροφιά να συνεχίζει τη διασκέδαση μέσα στο πλατό με κλειστές κάμερες...!
Να προσθέσω εδώ ότι πρέπει να ευχαριστήσω προσωπικά -κι εκ μέρους του Σπύρου και της ομάδας μου- όλους τους ανθρώπους καλλιτέχνες κλπ που με τη συμμετοχή και την παρουσία τους, στηρίζουν ουσιαστικά αυτή την εκπομπή γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να υπάρξουμε. Και μια και μου δίνεται η ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σπύρο που χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε η εκπομπή και που δώδεκα χρόνια τώρα έχουμε πραγματικά μια άριστη συνεργασία, με αγάπη και αλληλοεκτίμηση, καθώς και όλους τους συνεργάτες έναν- έναν ξεχωριστά. Γιατί η κάθε τηλεοπτική εκπομπή είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς, σαν μια αλυσίδα που ένας κρίκος πρέπει να δένεται άρρηκτα με τον επόμενο. Και φυσικά να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του καναλιού που όπως ανέφερα και προηγούμενα μας στηρίζουν».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ALPHA η εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» θα κάνει πρεμιέρα για την καινούργια σεζόν γύρω στα τέλη Οκτωβρίου με σκοπό να κάνει τους τηλεθεατές να περνούν καλά τα σαββατόβραδά τους ακούγοντας ωραία τραγούδια.
 

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=434028&catid=12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page