Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Φώτης Χαλουλάκος ή Φωτάκης (video)

Φωτάκης, Σοφία Στρατηγοπούλου, Χρηστάκης. Στο πιάνο ο Β.Βασιλειάδης (Πανελλήνιο, Καλαμάτα 1956).
Γεννήθηκε στου Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη το 1922. Όταν ήταν ακόμα έξι χρονών ο Στέλιος Κιάφας του έμαθε φυσαρμόνικα. Μέχρι το 1941 εξακολουθούσε να παίζει φυσαρμόνικα και παράλληλα μαντολίνο και μπουζούκι
Τότε τον εμφάνισε, με μεγάλη επιτυχία, σα νούμερο με τη φυσαρμόνικα ο Αρίας στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια εγκατέλειψε τα άλλα όργανα και ασχολήθηκε αποκλειστικά με το μπουζούκι. Στην αρχή γυρνούσε με φίλους και παίζανε στις ταβερνίτσες της Καμάρας χωρίς μεροκάματο αλλά μόνο για ένα πιάτο λαχανίδες.
Μετά από λίγους μήνες αυτός, ο Γιάννης Ντουρέκας, ένας εξαιρετικός μπουζουξής κι ο Αντρίκος ο κοντός, φτιάξανε το «Τρίο Καμαριωτάκια«. Όταν χωρίσανε έφτιαξε το «Τρίο Φωτάκη«. Μετά την Απελευθέρωση κατέβηκε στην Αθήνα όπου εργάστηκε μέχρι το 1970.
Από το 1967 είχε δικές του σχολές μουσικής, όπου δίδασκε διάφορα όργανα και τραγούδι.
Ο Χαλουλάκος εκτός από καθηγητής μουσικής και μπουζουξής είναι και αξιόλογος συνθέτης. Πολλά από τα τραγούδια του γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.
Ο Φωτάκης, όπως ήτανε γνωστός, είναι ένας από τους αφανείς εργάτες του ρεμπέτικου, που η προσφορά του στην πορεία του υπήρξε σημαντική.

Πηγή ανάρτησης:  Παντάκης Γιώργος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page