Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Σταύρος Σβήγκος: Πρεμιέρα για τη νέα του εκπομπή «Ρεμπέτικο Βεράνι»

Το πρώτο επεισόδιο είχε αφιέρωμα στην Μαρίκα Νίνου..

Το «Ρεμπέτικο Βεράνι», η νέα εκπομπή που παρουσιάζει ο Σταύρος Σβήγκος μαζί με τους αδελφούς Αντώνη και Θοδωρή Ξηντάρη, που έκανε πρεμιέρα αυτό το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 10 το βράδυ μέσα από τη συχνότητα του Attica TV.

Ο τίτλος της εκπομπής «Ρεμπέτικο Βεράνι» που θα παρουσιάζει ο Σταύρος Σβήγκος εμπεριέχει έννοιες που θυμίζουν στίχους από τα ρεμπέτικα τραγούδια, αλλά και παλιές διάσημες ρεμπέτικες σκηνές που δεν υπάρχουν πια.

Το βεράνι άλλωστε, είναι μια λέξη που σημαίνει χάλασμα, ερείπιο, ό,τι έχει απομείνει μετά την πυρκαγιά και την καταστροφή. Σε κάθε επεισόδιο της νέας εκπομπής του Attica TV, ο Σταύρος Σβήγκος συνθέτει μια μεγάλη παρέα που παίζει τραγούδια, λέει ιστορίες, αυτοσχεδιάζει και γελάει, όπως κάνουν ακριβώς όλες οι παρέες στα ρεμπετάδικα.

Κάθε Σάββατο στις 10 το βράδυ, το «Ρεμπέτικο Βεράνι» φιλοξενεί και ένα μικρό θεματικό αφιέρωμα. Στον Μάρκο Βαμβακάρη και τη θρυλική Τετράδα του Πειραιά, στη Μαρίκα Νίνου και τον Βασίλη Τσιτσάνη, στον Μανώλη Χιώτη, τον Γιώργο Μητσάκη, στα απαγορευμένα ρεμπέτικα, στα σμυρναίικα.

Καλεσμένοι είναι εκλεκτοί καλλιτέχνες του Ρεμπέτικου όπως η Κατερίνα Τσιρίδου, ο Βασίλης Κορακάκης με την κομπανία του, η Ασπασία Στρατηγού, η Στέλλα Καρύδα, η Σοφία Παπάζογλου, ο Αλκαίος Σουγιούλ με τους Σουαρέ, η Ειρήνη Τουμπάκη, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Άντζελα Ορφανού, ο Βασίλης Προδρόμου, η Σταυρούλα Μανωλοπούλου, οι Santa Bella και πολλοί άλλοι.

Η νέα εκπομπή που θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 10 το βράδυ, φιλοξενεί μουσικούς και τραγουδιστές που αγαπούν και υπηρετούν αυτό το σπουδαίο είδος της ελληνικής μουσικής.

www.newsit.gr



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page