Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΠΑΡΑΠΕΤΑΜΕΝΟΙ»

parapetamenoi.jpg Πάνε κοντά δέκα, περίπου, χρόνια που ξεκίνησε τη πορεία της η μουσική συντροφιά των «Παραπεταμένων». 

Κοινός τόπος η αγάπη  για το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι γενικότερα. Παρακολουθώντας, στο μέτρο του δυνατού, τα σύγχρονα  μουσικά ρεύματα  πιστεύουμε ότι η γλώσσα της μουσικής είναι ενιαία και δεν γνωρίζει φραγμούς και τεχνητά εμπόδια, φτάνει να παράγεται με συνέπεια και ήθος.

Η επιλογή μας να παίζουμε ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια στηρίζεται στην απόφασή  μας να διασκεδάζουμε και να χαιρόμαστε πρώτα εμείς οι ίδιοι, γιατί αισθανόμαστε πιο οικεία και φιλικά με τις καταβολές αυτού του αστικού μουσικού είδους.
logo
Οι Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε ιστοριογραφία του ρεμπέτικου τραγουδιού,  δεν θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει ότι το ρεμπέτικο και κατ’ επέκταση το λαϊκό τραγούδι αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέρος της εθνικής μας μουσικής με επιρροή  από την Εκκλησιαστική μουσική, τα μακάμια (κλίμακες) της Ανατολής,  τη δυτική μουσική, όπως αυτή παίζονταν στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας, με ιδιαίτερη έμφαση στη Πόλη και τη Σμύρνη και φυσικά από την Ελληνική μουσική παράδοση. Μια σκυταλοδρομία που ο κάθε συντελεστής της πρόσθεσε το δικό του ύφος στη διαδρομή. 
Μέλημά μας  να παίζουμε σωστά και να διατηρούμε το ύφος και το ήθος των τραγουδιών, χωρίς μιμητισμούς και υπερβολές, χρησιμοποιώντας τα εκφραστικά μας μέσα, με όσο πιο απλό τρόπο γίνεται.
     Είμαστε «Σπιτικοί Μουσικοί» διατηρώντας  το προνόμιό μας  να παίζουμε τη μουσική μας όταν θέλουμε, όπου θέλουμε, σε όποιους θέλουμε. Σε μια εποχή που οι "ειδικοί" δημιουργούν άθλια διασκεδαστικά πρότυπα, οι "Παραπεταμένοι" προσπαθούν πρώτα απ' όλα να διασκεδάσουν τους εαυτούς τους και τους φίλους τους, παίζοντας, τραγουδώντας και προσπαθώντας να πείσουν και άλλους να πάρουν στα ίδια τους τα χέρια  τη προσωπική τους διασκέδαση.
Πιστεύουμε ότι όλοι/ες μπορούμε να συμμετέχουμε  έχοντας τον κύριο  λόγο στη διασκέδασή μας.



Το μουσικό σχήμα αποτελείτε από τους:

Γιώργος Μακρής Γιώργος Μακρής
Ο Γιώργος Μακρής γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1948. Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και έκανε το διδακτορικό του στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ.
Μοίρασε 31 χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας μεταξύ της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (ΕΣΥΕ) και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών συνδέθηκε με αρκετούς μουσικούς  και τραγουδιστές του «Νέου κύματος», μέσα από επαγγελματικές δραστηριότητες και άρχισε να μαθαίνει μόνος του κιθάρα, γεγονός που συνεχίζεται, δυστυχώς, μέχρι σήμερα. Από το 1998 μέχρι το 2000 υπήρξε μαθητής της Εκκλησιαστικής μουσικής του «Συλλόγου προς διάδοση της Εθνικής Μουσικής» του Σίμωνα  Καρά και μέλος της χορωδίας του Συλλόγου. Από το 2001 μέχρι το 2006 υπήρξε μαθητής του Πρωτοψάλτη Παναγιώτη Μαρούλη, στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες» και μέλος   του Βυζαντινού χορού «ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΩΝ». Το 2001 μαζί με τη Φωτεινή Καράμπαμπα, τον Γιάννη Κουτσαυλή (Γιουβάν), τον Κώστα Σπύρου και την Χρυσάνθη Χρονίδου δημιούργησε το λαϊκό σχήμα των «ΠΑΡΑΠΕΤΑΜΕΝΩΝ».

Γιώργος ΧαρατσήςΓιώργος Χαρατσής
Ο Γιώργος Χαρατσής γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής το 1975. Το 1993 αποφοίτησε από το Λύκειο και το 2000  από το ΙΕΚ Αγίων Αναργύρων-Τμήμα Διοίκησης Οικονομικών. Κατά το χρονικό διάστημα 2003-2005 εργάσθηκε στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Το 1996-97 ασχολήθηκε με το τρίχορδο μπουζούκι έχοντας κατά καιρούς σημαντικούς δάσκαλους, όπως τον Θέμη Παπαβασιλείου, τον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο και το Μανώλη Πάππο.
Ένωσε την μουσική του τύχη με τους «ΠΑΡΑΠΕΤΑΜΕΝΟΥΣ»  το 2003.


Ρένα ΣτρούλιουΡένα Στρούλιου
Η Ρένα Στρούλιου γεννήθηκε στην Κολωνία Γερμανίας στις 14-1-1973. Από μικρή ηλικία η ζωή της ήταν γεμάτη μουσική. Υπήρξε μέλος της παιδικής χορωδίας και της φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (φλάουτο). Από το 1996 είναι μέλος του κουϊντέτου ΗΧΩ (φαγγότο, φλάουτο, κλαρινέτο, πιάνο και φωνή) και του μουσικού σχήματος ΠΑΡΑΠΕΤΑΜΕΝΟΙ από το 2008. Τον Ιανουάριο του 2003 πήρε δίπλωμα μονωδίας του Εθνικού Ωδείου Αθηνών με άριστα παμψηφεί και Ά βραβείο. Υπήρξε για δύο χρόνια μέλος της φιλαρμονικής του Αιγάλεω (πίκολο φλάουτο). Τα τελευταία πέντε χρόνια έως  σήμερα είναι καθηγήτρια Μονωδίας στο Εράτειο ωδείο στα Βριλλήσια. Είναι διπλωματούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

   Φωτεινή ΚαράμπαμπαΦωτεινή Καράμπαμπα
Η Φωτεινή Καράμπαμπα γεννήθηκε το 1957 στο Χαλάνδρι- Αττικής. Σπούδασε Βιολογία και ασχολήθηκε στον τομέα της Μοριακής Βιολογίας και ειδικότερα με την Προγεννητική διάγνωση της Μεσογειακής αναιμίας. Το 1997 «παρασύρθηκε» από ένα πολύ καλό φίλο της, Νευρολόγο και ονειρεύτηκε ότι θα μπορούσε να παίξει μπαγλαμά.  Φοίτησε για 4 χρόνια στο Ωδείο “Φίλιππος Νάκας” όπου διδάχτηκε βασική θεωρία μουσικής, αρμονία και άρχισε να πιάνει δειλά τον μπαγλαμά και τον τζουρά. Το 2002 έως το 2004 έκανε μαθήματα ρυθμολογίας και οργάνου  με τον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο στον οποίο οφείλει την πρόοδο που έχει κάνει μέχρι σήμερα. Είναι ιδρυτικό μέλος και παίζει μπαγλαμά με τους «ΠΑΡΑΠΕΤΑΜΕΝΟΥΣ» από το 2001.

 Κώστας ΤρυφωνόπουλοςΚώστας Τρυφωνόπουλος
Ο Κώστας Τρυφωνόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών Αθήνας, αλλά τελικά εργάζεται αποκλειστικά στον χώρο της πληροφορικής. Ξεκίνησε ερασιτεχνικά την ενασχόληση με τη μουσική που τελικά εξελίχθηκε σε παράλληλη πορεία ζωής. Περνώντας από διάφορα μουσικά όργανα τελικά επικεντρώθηκε περισσότερο στο μπουζούκι έχοντας αρχικά σαν δάσκαλο τον Θέμη Παπαβασιλείου. Σήμερα παρακολουθεί μαθήματα μπουζουκιού στο μουσικό εργαστήριο του γνωστού μουσικού Σπύρου Γκούμα.  Επίσης, ασχολείται με τη σύνθεση και ενορχήστρωση στο προσωπικό του home studio. Από το 2009 συμμετέχει στο λαϊκό μουσικό σχήμα "Παραπεταμένοι" παίζοντας μπάσο και κιθάρα και μπουζούκι.




logo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page