Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Παύλος Μπερμπερίδης: Ο τραγουδοποιός και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού από το Αγρίνιο

Τα πρώτα βήματα στο Αγρίνιο, η πορεία του στη λαϊκή μουσική καθώς και η μεταλαμπάδευση των γνώσεων στα νέα παιδιά.

Ο Παύλος Μπερμπερίδης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1987, σε ένα περιβάλλον, όπου η λαϊκή μουσική κυριαρχούσε. Από τα πρώτα του ακούσματα ήταν ο Καζαντζίδης, o Διονυσίου, η Μπέλλου, ο Νίκος Παπάζογλου κ.ά. Σε ηλικία επτά ετών ήρθε σε πρώτη επαφή με το μπουζούκι και αμέσως γοητεύτηκε!
 
Στα πλαίσια της μουσικής αυτής αναζήτησης συνεργάστηκε με τους περισσότερους δάσκαλους του Αγρινίου, διδάσκοντάς του το τετράχορδο μπουζούκι. 
Σταθμός αποτέλεσε η γνωριμία του με τον Θεόδωρο Κατσαρή, δίπλα στον οποίο κατανόησε την ουσία του οργάνου, ενώ συνέχισε τα μαθήματά του στην Αθήνα κοντά σε σπουδαίους και καταξιωμένους σολίστες.
 
Μετά το τετράχορδο ήρθε στη ζωή του το τρίχορδο μπουζούκι και το ρεμπέτικο τραγούδι, που του γνώρισε την ομορφιά του ο Σπύρος Χονδρός γνώστης και μουσικός με μακρόχρονη εμπειρία.


Παράλληλα με τα πρακτικά μαθήματα, παρακολούθησε μαθήματα θεωρίας της μουσικής, φωνητικής και τεχνολογίας ήχου, ενώ από πολύ μικρός δημιουργεί τραγούδια με τη διαδικασία παραγωγής των κομματιών (στίχοι, μουσική, εκτέλεση, ενορχήστρωση, ηχογράφηση) να γίνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό από αυτόν, σε δικό του studio.

Το 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με ερμηνευτή τον Δημήτρη Κοντογιάννη. Εν συνεχεία το 2015 κυκλοφορεί η δεύτερη με τίτλο “Αναπάντεχο” και με συμμετοχές όπως η Σοφία Παπάζογλου, η Ζωή Παπαδοπούλου, η Ναταλία Ρασούλη και τον ίδιο να ερμηνεύει πολλά από τα τραγούδια του από την εταιρία “ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ”.


Η αγάπη για το μπουζούκι τον ταξίδεψε ως τα Χανιά για να μάθει πώς κατασκευάζεται το μπουζούκι όπου πήρε μαθήματα οργανοποιίας από τον μουσικό και οργανοποιό Θεοδώση Βασιλάκη.



Δημοσίευμα στην εφημερίδα «η Αιτωλοακαρνανία»
Τεύχος 3 | Σεπτέμβριος 2018



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page