Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Πέθανε ο Κώστας Τσιατάς (video)

ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΟ...ΡΕΜΠΕΤΑΔΙΚΟ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ο  ρεμπέτης και βιρτουόζος του μπαγλαμά
Ο Ρεμπέτης και βιρτουόζος του μπαγλαμά Κώστας Τσιατάς δεν είναι πια στη ζωή. Ο άνθρωπος που συνέδεσε στην πρωτεύουσα της Αχαϊας και όχι μόνο,  την παρουσία του με το ρεμπέτικο και τον μπαγλαμά και με την ερμηνεία μοναδικών κομματιών έφυγε από τη ζωή.

Ο Κ. Τσιατάς (από την Πάτρα γνωστός και με το παρατσούκλι "Πρεζάκιας") είχει κάνει συνεργασίες-φίλιες με πολλούς μεγάλους του ρεμπέτικου!.

Με τον Ιορδάνη Τσομίδη, από Αμερική οπού είχε πάει. (τον φιλοξενούσε & στο σπίτι του στην Πάτρα). Σε ένα σόλο του Τσομίδη τον σιγοντάρει με μπαγλαμά οΤσιατάς!


Έχει συνοδεύσει (μικρός ακόμα!) την μεγάλη Ρόζα Εσκενάζυ στην τελευταία εμφάνιση στην Πάτρα τον Σεπτέμβριο του 1977. Γνώρισε και έπαιξε και με τον άλλον μεγάλο Γκόγκο ή Μπαγιαντέρα, τον Σπύρο Καλφόπουλο, τον Γιάννη Μωραΐτη κ.α!.


Για την απώλεια του Κώστα Τσιατά, ο αδελφικός φίλος του Νίκος Φορλίδας έγραψε : ''Πριν από λίγο έφυγε από κοντά μας ένας πολύ παλιός και καλός φίλος ο Κώστας Τσιατάς (ΠΡΕΖΑΚΙΑΣ).....Άριστος Μουσικός και συνεργάτης και ο βασικός αίτιος που έφτιαξε η αφεντιά μου οικογένειά......θα γελάει τώρα με τον αδέξιο τρόπο που προσπαθώ να του κάνω επικήδειο.......μακάρι φίλε σε όλα τα ουζερί των ουρανών να συναντάς τα αλάνια που έφυγαν και να τους τραγουδάς με τον μοναδικό τρόπο που εσύ ήξερες το μαράθηκε η καρδούλα μου .....
κι εμείς από δώ να σιγοντάρουμε...Ούζοοοοοοοοοοοοο......καλοτάξιδος.....''

patrastimes.gr

Next page