Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Το ''Ουζερί Τσιτσάνης'' του Μανούσου Μανουσάκη στον OTE TV

Ουζερί Τσιτσάνης του Μανούσου Μανουσάκη - Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD


Θεσσαλονίκη, 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Ομως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. 
Η περιπετειώδης και παθιασμένη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Ελληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.
Τοποθετημένο σε μια τραγική στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας και μιλώντας για κάτι που στην Ελλάδα παρέμενε αποσιωπημένο για πολλά χρόνια, την εξόντωση των Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης (κι όχι μόνο) από τους Γερμανούς, το φιλμ του Μανούσου Μανουσάκη ξεκινά από το πετυχημένο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, αφήνει τη μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη στο φόντο, μια καταδικασμένη ερωτική ιστορία στο κέντρο της και προσφέρει ένα «λαϊκό» σινεμά έτοιμο να αγαπηθεί.
Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή του OTE TV.

Next page