Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Οι Γιαγκίνηδες σε καλοκαιρινή περιοδεία 2024

giagkinides_doxa

Οι ξεχωριστοί Γιαγκίνηδες ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή τους περιοδεία! 

Ύστερα από έναν σούπερ πετυχημένο χειμώνα με εμφανίσεις από τον Έβρο έως την Κρήτη και από την Ευρώπη έως την Αυστραλία ο Σπύρος Ζήσης και ο Παναγιώτης Σικλαφίδης, γνωστοί και αγαπητοί πλέον ως Γιαγκίνηδες, θα μας χαρίσουν αξέχαστες καλοκαιρινές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο, μέσα από αγαπημένα ρεμπέτικα και κλασικά λαϊκά τραγούδια, παιγμένα με την νεανική τους ορμή και τον ξεχωριστό τους τρόπο!!

Αυτό το καλοκαίρι οι Γιαγκίνηδες θα μας παρουσιάσουν ένα καινούργιο πρόγραμμα, αποτελούμενο από κλασικά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια με νέες, ευφάνταστες ενορχηστρώσεις και παράλληλα θα μας παρουσιάσουν και τα καινούργια τραγούδια του νέου τους album που κυκλοφόρησε πρόσφατα, με τίτλο «Άνθρωποι του δρόμου»! Το ενθουσιώδες κοινό τους έχει ήδη αγαπήσει την δημοφιλή πια «Καταφερτζού» και τον συγκινητικό «Αντάμη» και ήρθε η ώρα και για τα υπόλοιπα τραγούδια του album!

Αναλυτικά το, μέχρι στιγμής, πρόγραμμά τους👈

 

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

«Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε»

Από τους Γιώργο Ανδρέου και Οδυσσέα Ιωάννου στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο ΔΙΠΑΕ Σερρών

Η πετυχημένη μουσικοθεατρική παραγωγής του ΚΘΒΕ, σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, «Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε», σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση, μετά την επιτυχία που γνώρισε τη χειμερινή σεζόν αρχίζει περιοδεία σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Πρώτος σταθμός είναι οι Σέρρες. Θα ακολουθήσουν: Καβάλα, Χαλκιδική, Βόλος, Λάρισα, Γιάννενα, Συκιές Θεσσαλονίκης και Βέροια.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

7ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου στα Ιωάννινα.

Ο Σύλλογος Ρεμπετόφιλων Ιωαννίνων με χαρά διοργανώνει το 7ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου στην πόλη των Ιωαννίνων, στις 28 & 29 Ιουνίου 2024, στο 9ο Πειραματικό Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο, σε έναν πανέμορφο χώρο μέσα στο Κάστρο Ιωαννίνων.

Στο φεστιβάλ προσφέρθηκαν για ακόμη μια φορά να συμμετέχουν ρεμπετόφιλοι από όλη την Ελλάδα, μουσικοί, δάσκαλοι και μαθητές μουσικής και χορού, συγγραφείς, καλλιτέχνες θεάτρου σκιών αλλά και άλλοι σύλλογοι, σε μια κοινή προσπάθεια ανάδειξης της ρεμπέτικης κουλτούρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Με κύρια θεματική τις γυναίκες, έρχεται τον Αύγουστο στη Σύρο το 8ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη»

Με κύρια θεματική ενότητα τις γυναικείες μορφές που εμφανίστηκαν στο ρεμπέτικο και άφησαν ανεξίτηλη της σφραγίδα τους σαν ερμηνεύτριες, δημιουργοί, μουσικοί, μούσες ή παρουσίες στο περιβάλλον και τη θεματολογία του ρεμπέτικου, πραγματοποιείται τον Αύγουστο (28/8 -1/9) το 8ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου. 

Το Φεστιβάλ επιδιώκει να προβάλει τις κοινωνικές συνθήκες και παραμέτρους που σχετίζονται με τη συμμετοχή ή την αναφορά των γυναικών στο ρεμπέτικο, ειδικότερα αυτές της χειραφέτησης και της απόστασης από τα αυστηρά πρότυπα που επέβαλλε ο κοινωνικός χώρος ακολουθώντας, σε κάποιες περιπτώσεις, διαφορετικούς τρόπους συμπεριφοράς, στάσης ζωής ή έκφρασης, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, που τονίζουν ότι αυτά τα στοιχεία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο κριτικής, καθώς συνέβησαν σε άλλο «τόπο και χρόνο».

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

«Δημήτρης Κοντογιάννης – 50 χρόνια λαϊκό τραγούδι»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Θανάσης Γιώγλου

Το λαϊκό τραγούδι των τελευταίων 50 χρόνων μέσα από τις μνήμες και τις θέσεις του λαϊκού καλλιτέχνη με την υπογραφή του Κώστα Μπαλαχούτη

«Δημοτικό, Ρεμπέτικο, Σύγχρονο»

Ο Δημήτρης Κοντογιάννης υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της ιστορικής «Ρεμπέτικης Κομπανίας» (που συνέβαλλε ουσιαστικά στην αναβίωση του ρεμπέτικου) και μετρά ήδη πενήντα χρόνια «θητείας» στα λαϊκά πάλκα και τη δισκογραφία. Ερμηνευτής και μουσικός με πολλά «χιλιόμετρα» σε studio ηχογραφήσεων, λαϊκά πάλκα και πανηγύρια.

Next page