Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Η Γιαπωνέζα που λατρεύει το ρεμπέτικο.


Η ελληνική μουσική, το ρεμπέτικο και ο ήχος των μπουζουκιών, βρίσκουν το δρόμο τους ως το μακρινό Κόμπε στην Ιαπωνία, χάρη στην αγάπη μιας Γιαπωνέζας γι αυτά.

Η σκηνή μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από κάποια ελληνική ταινία εποχής, με τη γαλανόλευκη να ξεπροβάλλει από μια αφίσα στον τοίχο, το καρό τραπεζομάντιλο στρωμένο στο στενόμακρο τραπέζι, τον ήχο της Φραγκοσυριανής να βγαίνει από το μπουζούκι και τα ποτήρια να σηκώνονται «εις υγείαν».

Μόνο που διαδραματίζεται στο κατάστημα ελληνικών προϊόντων της Νομπούκα Σουνοχάρα, στο Κόμπε της Ιαπωνίας, και τα οχτώ μπουζούκια παίζουν Ιάπωνες, μεταδίδοντας live στο facebook τη μουσική τους συνάντηση.

«Το περασμένο Σάββατο, ο δάσκαλός μας, ο οποίος ζει στο Τόκιο και παίζει μαζί μας διαδικτυακά στα μαθήματα, “έριξε” την ιδέα γι’ αυτό το live στο facebook», εξηγεί στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Νομπούκα Σουνοχάρα, η οποία μπορεί να είναι παντρεμένη με Έλληνα αλλά το μπουζούκι είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, αφού ο σύζυγός της δεν ασχολείται μ’ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page