Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ο Περικλής Κανάρης διδάσκει για την σχέση του ρεμπέτικου με το μπλουζ στο NYU

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τον προσεχή Ιανουάριο θα ξεκινήσει το νέο ακαδημαϊκό πρόγραμμα στο New York University (NYU), το οποίο διερευνά την σχέση του ρεμπέτικου με το αμερικανικό μπλουζ.

Διδάσκων θα είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής αλλά, το κυριότερο, καταρτισμένος, Έλληνας ερμηνευτής και συνθέτης: Ο Περικλής Κανάρης (Pericles Kanaris), με μακροσκελή θητεία στη Νέα Υόρκη, ο οποίος πραγματοποίησε μια εκτενή έρευνα για τις κοινές καταβολές των δυο μουσικών ειδών, τα οποία συνδέουν πολλά περισσότερα από το γεγονός ότι υπήρξαν τα τραγούδια των «μη προνομιούχων» – (σ.σ. «Songs of the Underdog», όπως είναι και ο τίτλος του μαθήματος).

Ο Περικλής Κανάρης μίλησε στον «Ε.Κ.» και αποκάλυψε τις βασικές κατευθύνσεις του μαθήματος, τα δικά του προσωπικά συναισθήματα, αλλά και την συνεργασία με τον γενικό πρόξενο, Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα και τους συνεργάτες του, οι οποίοι τον επέλεξαν για να προωθήσει την ιδέα της δημιουργίας μιας γέφυρας μεταξύ του ελληνικού και του αμερικανικού τραγουδιού, μέσω των δυο αυτών ειδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page