Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Το "Ελληνικό Σχέδιο" τιμά τους Γιάννη Παπαϊωάννου και Παναγιώτη Τούντα

Γιάννη Παπαϊωάννου - Παναγιώτης Τούντας

Μ’ ένα αφιέρωμα σε δύο σπουδαίες μορφές του ρεμπέτικου ξεκινά το φεστιβάλ ελληνικής μουσικής Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν.

Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στο πλαίσιο του "Μήνα της μνήμης και της μουσικής" συνεργάζεται για πρώτη φορά με το "Ελληνικό Σχέδιο" και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, που φέρνει στη σκηνή της Φρυνίχου μια σειρά από άκρως ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις που τιμούν την μνήμη μεγάλων μορφών του σμυρνέικου και του ρεμπέτικου αλλά και την μνήμη μεγάλων ποιητών μέσα από πρωτότυπα έργα του Δημήτρη Παπαδημητρίου πάνω στην ποίησή τους.

Επιπλέον ένα σύνολο από μουσικούς της Καμεράτα θα ερμηνεύσει μια θεατρική σουίτα για ορχήστρα εποχής, βασισμένη σε μουσική του συνθέτη για θεατρικές παραστάσεις. Οι μουσικές εκδηλώσεις ξεκινούν την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Η πρώτη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 22-23 Ιανουαρίου και είναι αφιερωμένη στους Γιάννη Παπαϊωάννου και Παναγιώτη Τούντα. Προλογίζει ο Λάμπρος Λιάβας. Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Φεβρουαρίου και θα ανακοινωθεί μαζί με το σύνολο του προγράμματος του "Μήνα της μνήμης και της μουσικής" που ολοκληρώνεται στις 27 Φεβρουαρίου με δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη του Μίμη Κουγιουμτζή και της Μάγιας Λυμπεροπούλου καθώς και μια μουσική παράσταση του συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

 

Περισσότερες πληροφορίες

 

Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Φρυνίχου 14, Πλάκα
 
 
 
 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page