Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

M is for Markos ...

 
Οι «SupeRembets» είναι μια ομάδα που αποτελείται από σπουδαίες φιγούρες του ρεμπέτικου τραγουδιού. 
 
Ο γραφίστας και graffiti artist Πάρις Ξινταριανός, πιστός στην φιλοσοφία των σούπερ ηρώων, έδωσε ταυτότητα και σούπερ δυνάμεις στους Μανώλη Χιώτη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκο Βαμβακάρη και Γιάννη Παπαϊωάννου.

Ο «Χ» (Μανώλης Χιώτης)
Σε μικρή ηλικία ο Μανώλης συνειδητοποίησε πως μπορούσε να κινήσει τα χέρια του με μεγαλύτερη ταχύτητα από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Στην ηλικία των 14 τα δάχτυλά του έβγαζαν σπίθες και φως και αυτή η δύναμη εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το χέρι του.
Ο Μανώλης θεωρείται το μεταλλαγμένο μέλος της ομάδας, ωστόσο, εξαιτίας της ικανότητάς του στο μπουζούκι μπορεί να θεωρηθεί μεταλλαγμένος και στην πραγματική ζωή.

Ο «Ελ Τσιτσάνο» (Βασίλης Τσιτσάνης)  


Ο Βασίλης ήρθε από την μικρή πόλη των Τρικάλων στη μεγάλη πόλη της Αθήνας, με σκοπό να διευρύνει το κοινό του και να κάνει γνωστή τη μουσική του σε κάθε Έλληνα. Το «μπουζουκόπλο» που κρατάει το δημιούργησε και του το χάρισε ο «Χ». Κάποιοι ισχυρίζονται πως έχουν δει τον «Ελ Τσιτσάνο» σαν περαστική σκιά στις στέγες να περιπολεί την πόλη.

Ο «Σούπερ Μαρκ» ή ο Πατριάρχης (Μάρκος Βαμβακάρης)

Όταν ο Μάρκος Βαμβακάρης ήρθε από την Σύρο στην Αθήνα αναζητώντας δουλειά, γνώρισε έναν ηλικιωμένο από τον Πειραιά που υποστήριζε πως έχει ένα περίεργο είδος καπνού φυτεμένο κρυφά στο σπίτι του. Ο ηλικιωμένος έπεισε τον Μάρκο να καπνίσει λίγο και από τότε, όταν υπάρχει ανάγκη από βοήθεια στην πόλη, ο Μάρκος στρίβει ένα τσιγάρο και γίνεται μονομιάς ο «Σούπερ Μαρκ»!

Ο «PJ» (Γιάννης Παπαϊωάννου)

Όταν ο Γιάννης δοκίμασε ένα ραδιενεργό λουκούμι που του πρόσφερε ο Μάρκος, τα μάτια του έγιναν κίτρινα και μια φλογερή αύρα κάλυψε ολόκληρο το σώμα του. Από τότε κι έπειτα ο Γιάννης έγινε o «PJ», ο κυρίαρχος της φλόγας, όπως τα τραγούδια του μιλάνε για τη φωτιά στην καρδιά των ερωτευμένων…

 Δείτε δημιουργίες του Πάρι Ξινταριανού εδώ: cantervania.deviantart.com/gallery

  

Next page