Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Βόλτα στην πόλη…αφιερωμένη στο “ρεμπέτικο.

katavasi
Η αγαπημένη, πρωτότυπη διαδρομή βασισμένη στην έρευνα αλλά και την πλούσια αφήγηση του Τάσου Παπαδόπουλου υλοποιείται και πάλι την Κυριακή 31 Ιανουαρίου.
Αυτή η Κυριακή είναι αφιερωμένη στο “ρεμπέτικο.
Οι δερβίσηδες, οι πρόσφυγες, η μπάρα, οι μαχαλόμαγκες, η «χλίψη» στο καπέλο, το Γεντί Κουλέ και πάνω από όλα η μουσική. Οι μέρες που πέρασε στην Θεσσαλονίκη ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Μιχάλης Κατσαρός και οι απίστευτες εμπειρίες του στον κόσμο, τα στέκια στην πόλη και οι περιπέτειες των ανθρώπων όπως αποτυπώθηκαν σε στίχους, είναι το θερμό υλικό αυτής της ξεχωριστής ξενάγησης.
Ο Τάσος Παπαδόπουλος με την πυκνή του αφήγηση συνδέει σημεία, στενά στην Άνω Πόλη, πλατείες, φυλακές ακόμη και έναν τάφο στην Ευαγγελίστρια με το ρεμπέτικο. Μαζί του ανακαλύπτουμε τις ιστορίες πίσω από τα τραγούδια που γράφτηκαν για την Θεσσαλονίκη, τραγούδια που γράφτηκαν στη Θεσσαλονίκη, για τις συνθήκες, τους έρωτες, τις συνήθειες που σχετίζονται μαζί τους.

Yedi 3

Από το Γεντί Κουλέ ως τον τελευταίο μιναρέ της Θεσσαλονίκης περπατάμε ανακαλύπτοντας συναρπαστικές ιστορίες της πόλης που συνδέονται με γοητευτικές μυστικές της γωνιές.

Όπως πάντα στο καφενείο Αλάμπρα στο τέλος της διαδρομής μας περιμένει ποτό και μεζές και οι αγαπημένοι Τζώνυς και Νικόλας παίζουν ζωντανά ρεμπέτικα τραγούδια όπως μόνο εκείνοι ξέρουν.

Rempetiko_Walking Tours 140

Σημείο Συνάντησης: Γεντί Κουλέ (είσοδος) Ώρα: 11πμ Συμμετοχή: 15 ευρώ και 12 εκπτωτικό (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ποτό και ο μεζές στο «Αλάμπρα»)
Πληροφορίες/Κρατήσεις:info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900–1

Rempetiko_Walking Tours 170

*Οι φωτογραφίες είναι του φωτογράφου Πάρι Παρίση
http://parallaximag.gr/agenda/afto-to-savvatokiriako-stin-poli

Next page