Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

«Αποχαιρετώντας τον Αγάθωνα: Αβάντι Μαέστρο… Ρεμπέτικα» στη Μονή Λαζαριστών.

Μουσικοθεατρική παράσταση «Αποχαιρετώντας τον Αγάθωνα: Αβάντι Μαέστρο… Ρεμπέτικα» στη Μονή Λαζαριστών, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου!

Ένα σπάνιο οδοιπορικό στη ζωή και το έργο μεγάλων συνθετών και ερμηνευτών της ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής, γεμάτο χιούμορ, ζωντανή μουσική και τις ανεξίτηλες στον χρόνο ατάκες του Καραγκιόζη.

Στον φωτισμένο μπερντέ ο Καραγκιόζης συνομιλεί με τον Μάρκο Βαμβακάρη, τον Απόστολο Χατζηχρήστο, τη Μαρίκα Νίνου, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τη Ρόζα Εσκενάζυ, τον Γιάννη Παπαϊωάννου, τη Σωτηρία Μπέλλου, που μας αφηγούνται σπαρταριστά στιγμιότυπα από τη ζωή και την καριέρα τους. Όλοι οι συνθέτες σε γιγαντοφιγούρες συνομιλούν όχι μόνο με τον Καραγκιόζη αλλά και με το κοινό.

Πηγή: cityportal.gr

Φραγκοσυριανή, Καροτσέρη τράβα, Τα καβουράκια, Μινόρε της αυγής, Θέλω στα μπουζούκια, Λεμονάδικα, Εγώ πληρώνω τα μάτια π’ αγαπώ, Απόψε στις ακρογιαλιές και πολλά άλλα αγαπημένα τραγούδια παρουσιάζονται σε ένα μοναδικό θέαμα που συνδυάζει το θέατρο σκιών με τη ζωντανή ρεμπέτικη, λαϊκή και παραδοσιακή μουσική.

Το Αβάντι Μαέστρο… Ρεμπέτικα είναι και ένας φόρος τιμής στον αξέχαστο Θεσσαλονικιό ρεμπέτη Αγάθωνα, καθώς ήταν η τελευταία παράσταση στην οποία συμμετείχε. Τώρα στη θέση του εμφανίζεται ο Σπύρος Πατράς, γνήσιος εκφραστής του ρεμπέτικου τραγουδιού, που συναντά στη σκηνή τη μοναδική ερμηνεύτρια Κατερίνα Τσιρίδου και μας προσκαλούν σε αυτή τη μουσική παράσταση-έκπληξη!

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης ήταν ένας από τους πιο άξιους εκπροσώπους του ρεμπέτικου, βαθύς γνώστης του, αφοσιωμένος, ακριβής και καλλίφωνος. Η καλλιτεχνική του πορεία ξεκίνησε το 1977 με το Ρεμπέτικο Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, που ο ίδιος ίδρυσε, για να συνεχιστεί το 1981 στην Αθήνα. Συνεργάστηκε με σημαντικούς μουσικούς και τραγουδιστές και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνέχισε την καλλιτεχνική του διαδρομή. Σημαντική είναι η προσφορά του στη διαφύλαξη και διάσωση του ρεμπέτικου τραγουδιού με την ανάδειξη παλιών ξεχασμένων και άγνωστων στο σύγχρονο κοινό τραγουδιών, που είχε συγκεντρώσει στο προσωπικό του αρχείο. Ρεμπέτικα τραγούδια έγραψε και ο ίδιος, ενώ υπήρξε και δεξιοτέχνης μουσικός όλων των έγχορδων νυκτών μουσικών οργάνων του ρεμπέτικου. Έφυγε στις 5 Αυγούστου 2020 σε ηλικία 65 ετών.

«Αποχαιρετώντας τον Αγάθωνα: Αβάντι Μαέστρο… Ρεμπέτικα»
Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2021
Μια πρωτότυπη παράσταση Θεάτρου Σκιών και Λαϊκής Ορχήστρας
Για μικρούς και μεγάλους

Συντελεστές

Κατερίνα Τσιρίδου: τραγούδι, μπαγλαμάς
Σπύρος Πατράς: μπουζούκι, τραγούδι
Νίκος Πρωτόπαπας: κιθάρα, τραγούδι
Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί
Δήμος Βουγιούκας: ακορντεόν

Θέατρο Σκιών

Σύλληψη: Ηλίας Καρελλάς
Στον μπερντέ: Άθως Δανέλης, Απόστολος Γραββάνης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Μονή Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη
Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου
Ώρα προσέλευσης: 20.00
Ώρα έναρξης: 21.00

Προπώληση:
15€ από 18€ για Είσοδο 1 Ατόμου στην Α’ Ζώνη
12€ από 15€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Β’ Ζώνη
8€ από 10€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Γ’ Ζώνη (Κερκίδες)

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (8€*)  κερκίδες , 15€ (12€*)  Β ζώνη, 18€ (15€*)  Α ζώνη,
Παιδικό: 8€ (ανεξαρτήτως της ζώνης ) *μειωμένο εισιτήριο
Όλες οι θέσεις είναι καθήμενων και είναι αριθμημένες

Προπώληση εισιτηρίων:  Online: www.ticketservices.gr, Τηλεφωνικά: 2107234567 και σε όλα τα καταστήματα Public

Τηλέφωνο επικοινωνίας (Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών): 2310 589200

Πηγή: cityportal.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page