Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Οι Imam Baildi μιλούν στο iefimerida.gr για τα 10 χρόνια επιτυχίας τους [βίντεο]


Οι Imam Baildi, μετά από 30 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, sold out βραδιές στο Λονδίνο, τη Ζυρίχη και το Μόναχο, επιστρέφουν στην Αθήνα για να ολοκληρώσουν το 10th Anniversary Tour τους.
Η πολυαγαπημένη μπάντα ετοιμάζει, εν μέσω εορτών, νέες μουσικές περιπέτειες για τις Παρασκευές του Δεκέμβρη στο Passport Κεραμεικός.
Το αγαπημένο συγκρότημα που δημιούργησαν ο Λύσανδρος και ο Ορέστης Φαληρέας το 2007, όταν άρχισαν να πειραματίζονται με remixes ελληνικών τραγουδιών από τις δεκαετίες του '40, του '50 και του '60, κλείνει 10 χρόνια επιτυχίας και οι δημιουργοί του, κάνουν μία μικρή διαδρομή στην μέχρι τώρα πορεία τους, μιλώντας στο iefimerida.gr.
«Ξεκινήσαμε ακούγοντας παραγωγούς της δεκαετίας του ‘90 όπως ο Moby, ο Dj Shadow και πολλοί άλλοι, που χρησιμοποιούσαν ηχητικά δείγματα (samples) από παλιότερες ηχογραφήσεις της δικής τους μουσικής κουλτούρας, και με βάση αυτά έφτιαχναν ένα νέο ήχο. Σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο με το ελληνικό ρεπερτόριο, και το 2007 κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας album».
«Δεν είχαμε καν σκεφτεί να εμφανιστούμε στη σκηνή με αυτό το υλικό, αλλά μόλις κυκλοφόρησε το album δεχτήκαμε αρκετές προτάσεις, και αρχίσαμε να φτιάχνουμε μια μπάντα που θα μπορούσε να παρουσιάσει αυτό το υλικό ζωντανά. Έκτοτε έχουμε κυκλοφορήσει ακόμα 3 albums (2 studio και ένα live), κάνουμε συνεχόμενα εμφανίσεις και έχουμε ταξιδέψει σε 23 χώρες του κόσμου».

-Νέα τραγούδια και εμφανίσεις, να περιμένουμε κάτι διαφορετικό ή κλασικά αγαπημένα;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page