Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

«Ανιχνεύοντας το ρεμπέτικο»: Μουσική βραδιά- Βιβλιοπαρουσίαση στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Ζαγοράς

 

Μουσική βραδιά και βιβλιοπαρουσίαση με τίτλο «Ανιχνεύοντας το ρεμπέτικο» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 21 Ιουλίου στις 21:00 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς (στο ψητοπωλείο στου Ψηλού & ταβέρνα Dovena) από την Ένωση Γυναικών Ζαγοράς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαγοράς «Γιάνης Κορδάτος».

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς και θα παίξουν οι Φανή Μπαρμπή: τραγούδι- κρουστά, Αποστόλης Κουνής: Κιθάρα, ούτι και τραγούδι, Ρήγας Μακρόπουλος: Βιολί, μπουζούκι και τραγούδι. Φιλική συμμετοχή: Ζαχαρίας Καρούνης.

Τελικά το ρεμπέτικο είναι λαϊκό τραγούδι; Είναι τραγούδι των λούμπεν ή των λαϊκών στρωμάτων των αστικών κέντρων; Ποιες οι ρίζες του και η εξέλιξή του; Ποια η επίδραση της μουσικής των διαφορετικών λαών στους πολυεθνοτικούς τόπους που γεννήθηκε; Πως παρουσιάζει τη γυναίκα; Το τραγούδησαν αστοί ή εργάτες; Ποια η πορεία του στο πλάι του εργατικού κινήματος; Η μελέτη του Στέφανου Λουκά απαντά σε όλα αυτά τα ερωτήματα για το τραγούδι, που τόσο πολύ έχει αγαπηθεί από τον λαό, αλλά και έχει κυνηγηθεί από την άρχουσα τάξη.

Πηγή: magnesianews.gr

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page