Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Το Ρεμπέτικο ως στάση ζωής: Μουσικοθεατρική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης»

Το Λαϊκό Σύνολο των Μουσικών Εργαστηρίων Δήμου Ηλιούπολης παρουσιάζει την παράσταση «Το Ρεμπέτικο ως στάση ζωής».

«Ο ρυθμός δεν ξέφυγε ούτε πιθαμή για να τονίσει κάτι πιο έντονα, οι φωνές ίσιες, μονοκόμματες λες και τα λόγια δεν είχαν συγκίνηση. Έτσι είναι. Τίποτες που να σε προκαλέσει να τα προσέξεις, να τα ξεχωρίσεις. Πρέπει να ξελαφρώσεις μέσα σου για να δεχτείς τη δύναμή τους».

Μάνος Χατζηδάκης, 1949 (Διάλεξη για το «Ρεμπέτικο», στο «Θέατρο Τέχνης» Καρόλου Κουν)

Το «ρεμπέτικο» αποτέλεσε το λαϊκό τραγούδι των φτωχών συνοικιών και εξέφρασε το σύνολο των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αστικοποιηθούν. Η εσωτερική μετανάστευση και οι πρόσφυγες από τη Σμύρνη δημιούργησαν ένα ανόμοιο πλήθος, με κοινές ανησυχίες, συνθήκες διαβίωσης και κοινή στάση ζωής.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης», ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης – Γρηγόρης Γρηγορίου» παρουσιάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση, με θέμα την Ρεμπέτικη στάση Ζωής.

Το Λαϊκό Σύνολο των Μουσικών Εργαστηρίων, με καθηγητή τον Νίκο Καραχάλιο, έχει ετοιμάσει, ένα πρόγραμμα με αντιπροσωπευτικά τραγούδια και σκοπούς του μουσικού είδους.

Το μουσικό πρόγραμμα εμπλουτίζεται με την ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο του Νίκου Τσιφόρου «Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα» και την χορευτική ομάδα του Λαογραφικού Ομίλου “ΗΛΙΔΑ”.

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία: 19/3/2023

Ώρα: 19:30

Τοποθεσία: Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης», Σοφ. Βενιζέλου & Κουντουριώτου, Ηλιούπολη

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 210 9940699




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page