Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τη ρεμπέτικη ιστορία της Σκοπέλου στο ευρύ κοινό.

Αφιερωμένο στη ρεμπέτικη μουσική της Σκοπέλου το μουσικό ντοκιμαντέρ «Ακρογιαλιές δειλινά», το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί σε κινηματογραφικά φεστιβάλ το 2022. Το μουσικό ντοκιμαντέρ του Τάκη Βούζα αναφέρεται στην εξέλιξη της ρεμπέτικης μουσικής στο νησί της Σκοπέλου, με τις αναμνήσεις γνωστών μουσικών του είδους.

Παλιό και ερειπωμένο κτίριο, όπου παλιά στεγαζόταν τα «Δειλινά», από τις πρώτες ταβέρνες με ζωντανή μουσική στη Σκόπελο, γίνεται ο άξονας της ταινίας. Εκεί πρωτόπαιξαν γνωστοί μουσικοί, συνεχιστές του ρεμπέτικου, όπως οι Γιώργος Ξηντάρης, Κώστας Καλαφάτης, Παύλος Βασιλείου κ.ά.

«Γνωρίζοντάς τους και περνώντας χρόνο μαζί τους, καταλαβαίνουμε πως η ιστορία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ξετυλίγεται μπροστά μας η μουσική εξέλιξη του νησιού, που το χαρακτήρισε ως ρεμπετονήσι. Θα μάθουμε από τα λόγια των μουσικών της Σκοπέλου, αλλά και των καθημερινών ανθρώπων της την ιστορία του νησιού και την αφομοίωση της κουλτούρας του ρεμπέτικου από τους νησιώτες. Θα ακούσουμε πολύ γνωστά, αλλά και σπάνια τραγούδια και θα ταξιδέψουμε στη μαγεία και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής» υπογραμμίζουν οι συντελεστές.

Το ντοκιμαντέρ «Ακρογιαλιές δειλινά» είναι no budget εγχείρημα. Η υλοποίησή του άρχισε πριν έξι χρόνια και ολοκληρώθηκαν ήδη τα γυρίσματα. Πλέον βρίσκεται στη διαδικασία του postproduction με στόχο να ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει το ταξίδι του σε φεστιβάλ και κινηματογραφικές αίθουσες τη φετινή χρονιά.

Για αυτόν τον σκοπό οι συντελεστές τρέχουν καμπάνια crowdfunding στην πλατφόρμα Kickstarter, για όσους επιθυμούν να υποστηρίξουν το εγχείρημα.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τάκης Βούζας, το σενάριο η Αθηνά Πούλιου, τη φωτογραφία ο Λευτέρης Πούλιος, το μοντάζ η Τίνα Κολοβού, τον ήχο ο Αλέξανδρος Βούζας. Επεξεργασία ήχου Ντίνος Σάμπαλης, επεξεργασία εικόνας Κωνσταντίνος Κρητικός, οργάνωση παραγωγής Κατερίνα Πούλιου, εκτέλεση παραγωγής ΑΙΓΙΣ, www.aegisfilms.gr και παραγωγή ΤΕΤΤΙΞ.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που αναδεικνύει την μεγάλη ρεμπέτικη ιστορία της Σκοπέλου και αποτυπώνει με λόγο και εικόνα, αλλά πάνω απ’ όλα με μουσική, το ιδιαίτερο πολιτιστικό προφίλ της Σκοπέλου.


 

Source: www.taxydromos.gr

  ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, Ειδήσεις, τοπικά νέα Μαγνησίας, Βόλου, Σποράδες, Πήλιο  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page