Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

«Ρεμπέτες» και «Επαναστάτες» στους δρόμους της πόλης

Τάκης Τζαμαργιάς
Τάκης Τζαμαργιάς

Η αναψηλάφηση του παρελθόντος παραμένει μια υπόθεση ερεθιστικά ανοιχτή για τους καλλιτέχνες. Ο Τάκης Τζαμαργιάς αναψηλαφεί μια εποχή, μια ιδεολογία, μια κοινωνική κατάσταση δημιουργώντας μία θεατρική πρόταση ταυτισμένη με τη διαδρομή του Ρεμπέτικου. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μετακίνηση 7», που δημιούργησε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με αφορμή την καραντίνα, μοιράζεται ένα πρώτο υλικό της παράστασης «Το μινόρε της αυγής». Ποια είναι τα ρεμπέτικα τραγούδια, ποιες κοινωνικές συνθήκες τα γέννησαν, ποιες ιστορίες ανθρώπων άλλης εποχής μπορούν να ειδωθούν υπό το πρίσμα του σήμερα; Ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς δίνει θεατρική μορφή στη θρυλική τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ και μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (εδώ) βγαίνει στην πόλη και μιλά για το έργο, για την κουλτούρα του ρεμπέτικου τραγουδιού και για την παράσταση.  

Η παράσταση «Το μινόρε της αυγής» είχε προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ευελπιστούμε να την δούμε ζωντανά, μετά τη λήξη της καραντίνας, με πρωταγωνιστές τους: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Άρη Αντωνόπουλο, Κώστα Κοράκη, Χριστίνα Μαξούρη, Γιάννη Μαστρογιάννη, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Αντώνη Ξηντάρη, Θοδωρή Ξηντάρη, Κατερίνα Παπανδρέου, Κυριάκο Σαλή, Σταύρο Σβήγκο, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Όλγα Σκιαδαρέση, Μαρία Τσιμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page