Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Αδελφοποίηση Ρεμπετών..

https://www.taxydromos.gr/data/news/1565064093365086255.jpg
Συνεργασία του συλλόγου Αλμυρού «Το Ρεμπέτικο» και Λάρισας «Η παρέα του Μάρκου Βαμβακάρη»

Η πρώτη πανελλήνια συνάντηση ρεμπετών στον Αλμυρό πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Ιουνίου και αποτέλεσε την αφετηρία για την αδελφοποίηση του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού «Το Ρεμπέτικο» και του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας «Η παρέα του Μάρκου Βαμβακάρη».

Συγκεκριμένα στο γραφικό εγκαταλειμμένο χωριό Παλαιός Πλάτανος , με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού «Το Ρεμπέτικο» που είχε την όλη ευθύνη για την διοργάνωση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Αλμυρού, μαζεύτηκαν Ρεμπέτικα σχήματα και Σύλλογοι από όλη σχεδόν την Ελλάδα σε ένα «χορταστικό» Ρεμπέτικο διήμερο

Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής, οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων, ο Παναγιώτης Μαυρογένης , πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού «Το Ρεμπέτικο» και ο Θωμάς Αστερίου εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας «Η παρέα του Μ. Βαμβακάρη», υπέγραψαν ενώπιον όλων των παρευρισκομένων, σύμφωνο φιλίας και αδελφοποίησης των δύο Συλλόγων, με απώτερο σκοπό τη συνεργασία και τη σύμπραξη σε κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
Επιπλέον σκοπός των δύο συλλόγων θα είναι και η γενικότερη συνεργασία των δύο Νομών του Νομού Λάρισας και του Νομού Μαγνησίας σε πολιτιστικά θέματα.

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Αλμυρού «Το Ρεμπέτικο» συμμετείχε με τα εξής μέλη του: Αλασωνίτη Χριστίνα (τσέλο), Μαυρίκη Στάθη (μπουζούκι), Ξηρομερίσιο Κων/νο (μπουζούκι), Πατρίσια Πίρας (μπουζούκι - φωνή),Μπούτλα Χρήστο (μπουζούκι - φωνή),Καραδήμα Δημήτρη (φωνή), Μαυρογένη Παναγιώτη (μπουζούκι), Καλαντζή Γιάννη (μπαγλαμά), Μιχαλακόπουλο Παναγιώτη (κρουστά), Παπαθανασίου Κώστα (κιθάρα), Πολυμεράκη Χρήστο (κιθάρα), Φυτιλή Βάσω (φωνή), Κωνσταντίνου Δημήτρη (φωνή), Παπαδόπουλο Ηρακλή (ακορντεόν), Καραγιωργόπουλο Κώστα (βιολί) και ο μαέστρος του Συλλόγου Γιώργος Σταμούλης (μπουζούκι).

Ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας «Η παρέα του Μάρκου Βαμβακάρη» συμμετείχε με τους εξής καλλιτέχνες του: Γιώργο Κολτσίδα (τρίχορδο μπουζούκι), Γιάννη Λίταινα (κιθάρα - τραγούδι), Κώστα Νικολάου (μπαγλαμάς - τραγούδι), Θωμά Αστερίου (Μπαγιαντέρα) (μπαγλαμαδάκι – τραγούδι) και τη Δήμητρα Γιαννούκα στο τραγούδι.

Την εκδήλωση προλόγισε ο συγγραφέας Παναγιώτης Σταθόπουλος.

Συμμετείχαν επίσης: Η Ρεμπέτικη Κομπανία Καλαμάτας, Γιώργος Κολώνης & Κώστας Παππάς, Στέλιος Παπαδόπουλος & Σάκης Νικολετόπουλος , Η ρεμπέτικη κομπανία του Γιώργου Μήτσιου, Βασίλης Σκούτας & Δημήτρης Μηταράκης και η εκπληκτική Κατερίνα Τσιρίδου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι εκπρόσωποι του Δήμου Αλμυρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page