Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες».: Προβολή ταινίας και ρεμπέτικο γλέντι ενόψει της 28ης Οκτωβρίου

teleftaio-simioma.jpg
Πηγή: inkomotini.news
Προβολή της ταινίας «Το τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη, και γλέντι με τα ρεμπέτικα τραγούδια της κατοχής του ΄40-΄44, διοργανώνει ενόψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες».

Η εκδήλωση, που είναι ανοιχτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Στέφανος Μακρυγιάννης, σχολιάζει σχετικά: «Πλησιάζει η 28η Οκτωβρίου και πάλι θα υπάρξουν τα καθιερωμένα: μπάντες, στεφάνια κ.τ.λ. Από τη μια είμαστε το μοναδικό κράτος που γιορτάζει την έναρξη του πολέμου αντί για την τελική νίκη ενάντια στον φασισμό. Από την άλλη, οι πραγματικοί ήρωες των τεσσάρων χρόνων κατοχής, γίνονται υποσημείωση στους πανηγυρικούς λόγους. Την περηφάνια του απλού λαού που δεν έσκυψε κεφάλι, που δεν παραδόθηκε όπως οι κάθε λογής Τσολάκογλου, που «υποδέχθηκε» τη Συννεφιασμένη Κυριακή τον κατακτητή με κλειστά παράθυρα, που ατένισε και τον θάνατο ανυπότακτα, που ελευθέρωσε τελικά με τους αγώνες του τη χώρα, που παρήγαγε πολιτισμό, θέλουμε να αναδείξουμε με μια άλλη εκδήλωση. Με περηφάνια (μετά από πρόταση της «Παρέμβασης»), ο Σύλλογός μας παρουσιάζει την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα» και ακολουθεί γλέντι με τα ρεμπέτικα τραγούδια της κατοχής. Πολεμάμε και τραγουδάμε όπως και το ΄40 τη φτώχεια και τον φασισμό, για να νικάμε πάντα! 
Ευχαριστούμε την Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης για τη φιλοξενία και τη συνδιοργάνωση».


https://inkomotini.news/wp-content/uploads/2018/07/2retnalogo.png
inkomotini.news
Πηγή: inkomotini.news


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page