Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Τα Τρίκαλα είναι η πατρίδα του λαϊκού τραγουδιού


«Πορτραίτα στο Μουσείο Τσιτσάνη» ονομάζονται οι εκπομπές που συνεχίζονται ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μουσείου «Τσιτσάνη» με το ραδιόφωνο της ΕΡΤ και τη «Φωνή της Ελλάδας». Στην εκπομπή παρουσιάζονται στοιχεία για το λαϊκό τραγούδι και τη μεγάλη παρέα των συντελεστών του. Καλεσμένοι είναι ερευνητές, καλλιτέχνες και προσωπικότητες, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν ή συμβάλλουν στη διάσωση κα την ανάδειξη του λαϊκού τραγουδιού, καθώς και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Στο χώρο τώρα του Μουσείου Τσιτσάνη, όπως αναφέρει σε συνέντευξη που παραχωρεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσείου, ο οποίος παρουσιάζει και επιμελείται τις παραπάνω εκπομπές, Στέλιος Καραγιώργος, «λειτουργεί μια προσωρινή έκθεση που έχει αναπτυχθεί σε τρεις αίθουσες».
Στην πρώτη αίθουσα, σύμφωνα με τον ίδιο, εκτίθεται ένα από τα μπουζούκια του Τσιτσάνη και παρουσιάζεται το χρονολόγιο με φωτογραφικό κυρίως υλικό μέσα από το οποίο ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τον Τσιτσάνη ως δημιουργό και ως άνθρωπο, και να μάθει τις σημαντικότερες στιγμές στη δημιουργική του σταδιοδρομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page