Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Το νέο CD του Βαλτινού μουσικού Θοδωρή Θεοδωρίδη: «4 ρεμπέτικα από την γιάφκα του λάκκου» (audio)

tessera-rempetika-theodoridis
Το νέο του CD με τίτλο «4 ρεμπέτικα» κυκλοφόρησε πρόσφατα ο 19χρονος φοιτητής Θοδωρής Θεοδωρίδης, με καταγωγή από το Μπαμπαλιό Βάλτου. 
Το CD ηχογραφήθηκε πέρυσι στο studio «Γιάφκα» των εκδόσεων «Ιαχώ». Οι εκδόσεις «Ιαχώ» είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι ο Θοδωρής Θεοδωρίδης για να κυκλοφορήσει τις δουλειές του και όχι μόνο, καθώς έχει παρουσιάσει και μία ποιητική συλλογή, το “Novus Ordo Chaos” του Αγαθοκλή Βλαβιανού.
Ο δίσκος που κυκλοφόρησε τώρα έχει τέσσερις διασκευές από ρεμπέτικα τραγούδια και θα παρουσιαστεί μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων στο Αγρίνιο. Στο χώρο της παρουσίασης, που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, θα μπορεί ο καθένας να αγοράσει το CD με τίτλο «4 ρεμπέτικα από τη γιάφκα του λάκκου».

Ο Θοδωρής Θεοδωρίδης ξεκίνησε να παίζει μουσική ζωντανά στο Αγρίνιο το 2011 όταν έκανε κάποιες συναυλίες σε μικρούς χώρους και μαγαζιά, όπως και σε σχολικές εκδηλώσεις. Το καλοκαίρι του 2012 διοργάνωσε το 1ο «Anti Inhumanity Festival», του οποίου τα έσοδα πήγαν στο Χαμόγελο του Παιδιού. Εκείνο το καλοκαίρι δημιουργήθηκε η «Asgaror Records», μία διοργανώτρια ομάδα για τις εν λόγω δράσεις.

Από το 2011 και μετά, μέχρι να φύγει από το Αγρίνιο για να εγκατασταθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, έπαιζε σε γνωστά μαγαζιά της πόλης και σε ρεμπετάδικα. Η ενασχόληση του με το ρεμπέτικο έχει τις ρίζες της ουσιαστικά στα παιδικά του χρόνια καθώς μεγάλωσε έχοντας ακούσματα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, κυρίως Ποντιακά, καθώς η καταγωγή του είναι Ποντιακή.

Σπουδάζει Ειδικό Αρμονίας, Πιάνο και Ιστορία και Μορφολογία της Μουσικής στο Ηράκλειο Κρήτης, παίζει κιθάρα από πολύ μικρός και έχει γράψει αρκετά τραγούδια από τα οποία προς το παρόν έχει ηχογραφήσει ελάχιστα.

Σε επικοινωνία που είχε με το agriniopress.gr, ανέφερε τα εξής: Θέλω απλά να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που μου στέκονται σε ότι κάνω και με βοηθάνε απλά και μόνο με το να είναι δίπλα μου, που για μένα αυτό είναι τα πάντα.
Τον δίσκο τον αφιερώνω στους γονείς μου, στα αδέρφια μου, στην Διοτίμα μου, στην Αναστασία μου και στον Γιώργο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στους μουσικούς μου πατέρες που έγραψαν τα τραγούδια τα οποία εγώ διασκευάζω σήμερα και έδωσαν τα θεμέλια σε αυτό που λέμε Ελληνικό Τραγούδι.


Οι εκδόσεις Ιαχώ είναι το σπίτι μου. είναι η βάση από την οποία ξεκινάνε όλα όσα κάνω. πρόσφατα πέρα από το CD κυκλοφορήσαμε και μία ποιητική συλλογή με ποιήματα του Αγαθοκλή Βλαβιανού, την συλλογή Novus Ordo Chaos. ξεκίνησα να εκτυπώνω τα CD μου φέτος και τα βιβλία του Αγαθοκλή, πέρυσι. έτσι ξεκίνησε και η Αυτόνομη Καλλιτεχνική Στέγη Ιαχώ. αυτό που προσπαθούμε είναι η συνεχής και απεριόριστη διάδοση κάθε τέχνης χωρίς να κόβουμε τίποτα και φωτίζοντας τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page