Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Νεαροί ρεμπέτες στήνουν κομπανία 4 και 5 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής

Οι εικοσάρηδες ανακαλύπτουν το ρεμπέτικο τραγούδι και επιστρέφουν σ’ αυτό. Νέα παιδιά, φοιτητές ή ακόμα και μαθητές λυκείου δημιουργούν ρεμπέτικες κομπανίες και ανεβαίνουν στο πάλκο του Μεγάρου Μουσικής, που ανοίγει τη… βεντάλια του και σ’ αυτό το είδος.
Ο λόγος για τις δύο μουσικοθεατρικές παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Χρ. Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με τον εύγλωττο τίτλο «Είμαστε αλάνια…».
Τριάντα νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα με ονόματα που έχουν χιούμορ και ρεμπέτικο αέρα, όπως οι Ανφάν Γκατέ και ο Γιάννης Διονυσίου από τη Θεσσαλονίκη, οι Γιαλαντζί Πατρινοί και οι Τούτοι από την Κορινθία, τα Χορδόφωνα από τα Γιάννενα, οι Κιουρντί από τον Πειραιά και οι Αμανήτες, Tusker και Αμάλγαμα από την Αθήνα, θα συναντηθούν στο πάλκο του Μεγάρου με δύο σπουδαίους μουσικούς που έχουν τιμήσει και αναδείξει το ρεμπέτικο τραγούδι στη σύγχρονη εποχή, τον Μανώλη Πάππο και τον Βαγγέλη Κορακάκη. Με τη συμμετοχή του ηθοποιού Γιάννη Στάνκογλου, τη δημιουργική σκηνοθετική ματιά της Σοφίας Σπυράτου και τη συμβολή του Λάμπρου Λιάβα στην επιλογή των τραγουδιών, οι μελωδίες από τον Μπαγιαντέρα μέχρι τον Τσιτσάνη θα ζωντανέψουν και πάλι!
Δείτε την συνέχεια στο: www.eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page