Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Παρουσιάζεται στα Τρίκαλα το βιβλίο «Το πρώιμο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη»


Ένα σημαντικό βιβλίο για τον Βασίλη Τσιτσάνη παρουσιάζεται το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 στο Μουσείο Τσιτσάνη.
Πρόκειται για το βιβλίο «Το πρώιμο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη», του Ανέστη Μπαρμπάτση από τις εκδόσεις Fagottobooks. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 μ.μ.
Ομιλητές είναι, ο Θεόφιλος Αναστασίου – Φιλόλογος, Ερευνητής, ο Γιώργος Κοκκώνης – Μουσικολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου και ο Νίκος Ορδουλίδης –  Μουσικολόγος, Πανεπιστημιακός Υπότροφος στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Βασίλης Τσιτσάνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1915. Από μικρή ηλικία ασχολείται με τη μουσική και μέχρι το 1935 όπου και φεύγει για την Αθήνα, έχει συνθέσει σαράντα μουσικά κομμάτια. Το παρόν βιβλίο ασχολείται με τη μουσική ανάλυση του πρώιμου συνθετικού έργου σε σχέση με το ιστορικό, κοινωνικό, πολιτισμικό πλαίσιο των Τρικάλων, μέσα στο οποίο διαμορφώθηκε το εν λόγω ρεπερτόριο.
Με βάση το ηχογραφημένο υλικό του συνθέτη, αναλύεται η θεματολογία των στίχων και παρατίθενται μουσικά παραδείγματα που εξετάζουν, τη μελωδική ανάπτυξη, τη ρυθμική δομή, τη μουσική φόρμα, τον ρόλο των μουσικών οργάνων. Επίσης, κυκλοφορεί και CD με τον ίδιο τίτλο.

tameteora.gr
www.tameteora.gr


Εδώ μπορείτε να δείτε και το CD που κυκλοφορεί με τον ίδιο τίτλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page