Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Το ρεμπέτικο στη Θεσσαλονίκη από τη Thessaloniki Walking Tours

Τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 11.00 πμ στο Γεντί Κουλέ
Ο Τάσος Παπαδόπουλος σφραγίζει με την πλούσια αφήγησή του και το μοναδικό του ύφος μια καινοτόμο και πρωτότυπη διαδρομή τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 11.00 πμ στο Γεντί Κουλέ.
Οι δερβίσηδες, οι πρόσφυγες, η μπάρα, οι μαχαλόμαγκες, η «χλίψη» στο καπέλο, το Γεντί Κουλέ και πάνω από όλα η μουσική. Οι μέρες που πέρασε στην Θεσσαλονίκη ο Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Κατσαρός και οι εμπειρίες του στον κόσμο, τα στέκια στην πόλη και οι περιπέτειες των ανθρώπων όπως αποτυπώθηκαν σε στίχους είναι το θερμό υλικό αυτής της ξενάγησης.
Ο Τάσος Παπαδόπουλος με την πυκνή του αφήγηση συνδέει σημεία, στενά στην Άνω Πόλη, πλατείες, φυλακές ακόμη και έναν τάφο στην Ευαγγελίστρια με το ρεμπέτικο. Μαζί του ανακαλύπτουμε τις ιστορίες πίσω από τα τραγούδια που γράφτηκαν για την Θεσσαλονίκη, τραγούδια που γράφτηκαν στη Θεσσαλονίκη, για τις συνθήκες, τους έρωτες, τις συνήθειες που σχετίζονται μαζί τους.
Το τέλος της διαδρομής μας βρίσκει στο Καφενείο «Αλάμπρα» με ποτό και μεζέ και με τους αγαπημένους Τζώνυ και Νικόλα να παίζουν τα ρεμπέτικα όπως μόνο εκείνοι ξέρουν.
Σημείο Συνάντησης: Γεντί Κουλέ (είσοδος) Συμμετοχή: 15 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ποτό και ο μεζές στο «Αλάμπρα») 
Πληροφορίες / Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900 – 1
Πηγή: www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page