Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Με τους Gadjo Dilo ακόμα και η Δευτέρα περνάει σαν Σάββατο


Στο La Soiree de Votanique στήθηκε ένα γλέντι αλά παλαιά συνοδεία ελληνικού καφέ Λουμίδη Κουπάτου και υπέροχες gypsy διασκευές που δεν μπορούσαν παρά να μας φτιάξουν τη διάθεση. 
Τα λεπτά που χρειάζεται μία μελωδία για να μας παρασύρει στο μακρινό ταξίδι της στον κόσμου του καλού ζαμανφουτισμού είναι τόσο λίγα που μετά βίας προλαβαίνουμε να προσδεθούμε στη θέση μας πριν την απογείωση. Ναι, αυτό είναι το υπέροχο της μουσικής και ναι, αυτό ένα τέτοιο γεγονός είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί το απόγευμα μίας Δευτέρας. Και δη, όταν η συγκεκριμένη Δευτέρα έχει λάβει και με την επιστημονική βούλα, τις τιμές της πιο καταθλιπτικής Δευτέρας του χρόνου.
Στο La Soiree de Votanique μύριζε ελληνικός καφές και κάτι σαν ζαχαρωτό. Μέχρι το λουκουμάκι πάνω σε μπισκότο να προσγειωθεί στο τραπέζι μας παρέα με έναν Λουμίδη Κουπάτο, δεν τόλμησα να το μοιραστώ με κάποιον. Ούτε καν ως ερώτηση του στυλ: 'Σας μυρίζει κάτι σαν ζαχαροκάτι;'. Ήταν 18.30 όταν τα τραπεζάκια στον χώρο έξω από το μπαρ (όπου θα γινόταν και το live) του μαγαζιού άρχισαν να γεμίζουν.
Και αν αναρωτιέσαι πώς βρέθηκε ο Λουμίδης Κουπάτος να κάνει παρέα με τους Gadjo Dilo, να σου θυμίσουμε ότι ο Λουμίδης Κουπάτος είναι ένα χαρμάνι που δημιουργεί τη δική του παράδοση όντας πιστό στις ήδη υπάρχουσες παραδόσεις ακριβώς όπως συμβαίνει και με το συγκρότημα που έχει κάνει μερικές από τις καλύτερες διασκευές ρεμπέτικων τραγουδιών.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ : www.oneman.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page