Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Πρώτο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου στη Μελβούρνη


Δύο γνωστοί μουσικοί της ρεμπέτικης σκηνής της Μελβούρνης ο Κώστας Καλαμάρας και ο Κώστας Καραμούτζος, πήραν την πρωτοβουλία και αυτό το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Αυγούστου διοργανώσουν το πρώτο φεστιβάλ ρεμπέτικου στην ιστορία των μουσικών δρώμενων της πόλης, το οποίο θα λάβει χώρα στο χώρο Caravan Music Club που βρίσκεται στο Oakleigh.

Είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, στη μελωδία και στην ιστορία της μουσικής αλλά και της Μεσογείου μέσα από το οποίο οι ρεμπέτες της Μελβούρνης επιδιώκουν να εξιστορήσουν και παρουσιάσουν μία πολύ σημαντική πτυχή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της ιστορίας της Ελλάδας και, παράλληλα, της μουσικής ιστορίας της Μεσογείου.

Η έναρξη του Φεστιβάλ και τις δύο βραδιές θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα όπου ρεμπέτικα σχήματα της Μελβούρνης θα παρουσιάσουν μουσικές ενότητες με αναφορά στη δουλειά κάποιων «ιερών τεράτων» του ρεμπέτικου, όπως της Σωτηρίας Μπέλλου, του Μάρκου Βαμβακάρη, του Βασίλη Τσιτσάνη και του Κώστα Σκαρβέλη.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχει και ένας βιρτουόζος που θεωρείται αυθεντία στο ούτι και έχει μεγάλη ιστορία στη σκηνή της παραδοσιακής μουσικής στην Αυστραλία. Πρόκειται για τον Χρήστο Μπαλτζίδη που με το ούτι του μαγεύει και εντυπωσιάζει για δεκαετίες τώρα τους μυημένους του είδους.

Η ιδέα της διοργάνωσης του Φεστιβάλ δεν αποτελεί απλά μία πρωτοβουλία που πήραν οι δύο μουσικοί ώστε να γνωρίσουν το συγκεκριμένο είδος σε ένα ευρύτερο κοινό, αλλά την ίδια στιγμή ανταποκρίνεται και στη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για τη διοργάνωση περισσότερων μουσικών παραστάσεων με πρωταγωνιστή το ρεμπέτικο τραγούδι.
Για όσους ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν τα εισιτήριά τους νωρίς θα πρέπει να τηλεφωνήσουν στο Caravan Music Club στο (03) 9568 1432.

Εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα και στην είσοδο του Caravan Music Club που βρίσκεται στο 95-97 Drummond Street στο Oakleigh, τις δύο μέρες του Φεστιβάλ.

 Source: neoskosmos.com

Next page