Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

«Από την Καντάδα στο Ρεμπέτικο και το Λαϊκό»

Αφιέρωμα από το Μουσικό Εργαστήριο
του 1ου ΓΕΛ Ασπροπύργου
την Τρίτη 2 Αυγούστου
στην Καμάρα της Άνω Σύρου
Την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00, στην Kαμάρα της Άνω Σύρου, υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, το Μουσικό Εργαστήριο του 1ου ΓΕΛ Ασπροπύργου θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα με τίτλο «Από την Καντάδα στο Ρεμπέτικο και το Λαϊκό» σε ένα μουσικό ταξίδι από το 1930 έως το 1970, με μια ομάδα δέκα μουσικών (κιθάρες, αρμόνιο, ακορντεόν, πιάνο, μπουζούκι, φλάουτο, βιολί) δέκα ατόμων στα φωνητικά και τεσσάρων χορευτών.

Το Μουσικό Εργαστήριο αποτελείται τόσο από μαθητές όσο και από αποφοίτους του 1ουΓΕΛ Ασπροπύργου, οι οποίοι πλέον είναι φοιτητές, από μέλη της φιλαρμονικής και συμφωνικής ορχήστρας Ασπροπύργου (Γιώργος Μουζάκας στο φλάουτο, Χρήστος Πέππας στο βιολί).

Στο Εργαστήρι συμμετέχει και νέος συνθέτης, ο Γιώργος Τσίγκος (πιάνο, αρμόνιο) –ιδρυτικό μέλος του Μουσικού Εργαστηρίου από το 2009- ο οποίος θα παρουσιάσει συνθέσεις του και διασκευές εμπνευσμένες από τη συγκεκριμένη μουσική περίοδο. Όλοι δε είναι εξαιρετικοί χορευτές.

Το Μουσικό Εργαστήριο του 1ουΓΕΛ Ασπροπύργου αποτελεί πλέον «θεσμό», δίνοντας κάθε Ιούνιο στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο του Ασπροπύργου επιτυχημένες παραστάσεις μπροστά σε κοινό που ξεπερνάει τους 800 θεατές κάθε φορά.

Παραμονές Χριστουγέννων 2014, το Μουσικό Εργαστήρι μετά από τιμητική πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, καθώς και του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, έψαλε διασκευασμένα Κάλαντα, βασισμένα στην επτανησιακή και ρεμπέτικη καντάδα αλλά και στη σμυρναίικη μουσική, αφήνοντας ομολογουμένως εξαιρετικές εντυπώσεις.

Επιπλέον, συμμετείχε στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης που διεξήχθησαν στην Θεσσαλονίκη από 23-4-2015 έως 25-4-2015 όπου απέσπασε το 2οΠανελλαδικό βραβείο στην κατηγορία της μουσικής.

Τον Ιούλιο του 2015 πρωτοστάτησε σε εκδήλωση στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο της δράσης για δημιουργία Μουσικού Σχολείου στο Θριάσιο Πεδίο, ενώ στις 30 Αυγούστου συμμετείχε στην εκδήλωση «7η Μεγάρων Γη» η οποία και έλαβε χώρα στα Μέγαρα.

Στις 22  Δεκεμβρίου 2015, το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος φιλοξένησε ζωντανά για μία ώρα το Μουσικό Εργαστήρι και στις 28 Δεκεμβρίου πλαισίωσε την τελετή βράβευσης μαθητών στα Μέγαρα για τις επιδόσεις τους σε Πανευρωπαϊκούς, Βαλκανικούς και Πανελλήνιους Αγώνες.

Στις 4 Ιανουαρίου 2016 παρουσίασε  στο κατάμεστο κινηματοθέατρο Γαλαξίας στον Ασπρόπυργο  αφιέρωμα στους Έλληνες συνθέτες και σολίστες της περιόδου ‘50-‘70 και στις 27 Φεβρουαρίου 2016 στο Βουλευτικό του Ναυπλίου.

Υπεύθυνη                                                         Φανή Σκληρού

Μουσικού Εργαστηρίου                                     Καθηγήτρια

1ου ΓΕΛ Ασπροπύργου                                Πληροφορικής- Μαθηματικός

Cyclades24.gr

Next page