Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ – πρώτη προβολή 29 Ιουλίου 1986

rebetiko1.jpgΗ πρώτη προβολή της σειράς πραγματοποιήθηκε 30 χρόνια πριν, την 29η Ιουλίου του 1986, από την ΕΡΤ-1.
Ολοκληρώθηκε σε τέσσερα 45λεπτα επεισόδια προερχόμενη από την ομώνυμη βραβευμένη ταινία της «Ρεμπέτικο ΕΠΕ» και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Πρόκειται για την αφήγηση της ζωής μιας γυναίκας ρεμπέτισσας, της Μαρίκας , που γεννιέται στη Σμύρνη και καταλήγει στην Αθήνα, με την παράλληλη εξιστόρηση των κοινωνικοπολιτικών γεγονότων που συνέβησαν στην Ελλάδα από το 1917 ως το 1956, αναβιώνοντας με ρεαλιστικό τρόπο την εποχή του ρεμπέτικου τραγουδιού από τη γέννηση μέχρι την παρακμή του.

Το σενάριο, του οποίου η κεντρική ιδέα βασίστηκε στη ζωή της αείμνηστης τραγουδίστριας Μαρίκας Νίνου, συνυπογράφουν η  ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ, που υποδύεται τον χαρακτήρα της Μαρίκας, και ο ΚΩΣΤΑΣ ΦΕΡΡΗΣ. Η μουσική σύνθεση είναι του ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ σε στίχους του ποιητή-στιχουργού ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΤΣΟΥ και η σκηνοθεσία του ΚΩΣΤΑ ΦΕΡΡΗ.
Παίζουν επίσης: ΘΕΜΙΣ ΜΠΑΖΑΚΑ (Αντριάνα), ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (Μπάμπης), ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ (Γεωργάκης), ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ (Παναγής), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ (μάγος –ταχυδακτυλουργός), ΒΑΣΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ (Ευτέρπη).

Next page