Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Η ΕΡΤ στο Βεάκειο για καλό σκοπό

1 pioa eleni
Δύο μοναδικές παραστάσεις στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά.
Ένα μουσικό ταξίδι στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι την Παρασκευή 22 Ιουλίου με θέμα «Το Λαϊκό τραγούδι στον 20ό αιώνα» και το «Ποια Ελένη;», μια θεατρική παράσταση το Σάββατο 23 Ιουλίου.
Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της ΕΡΤ. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό στον Καλό Ποιμένα, ίδρυμα προστασίας ανηλίκων Πειραιά.
  • «Το Λαϊκό τραγούδι στον 20ό αιώνα»
Γνωστά τραγούδια, μελωδίες που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, σε μια πρωτότυπη παρουσίαση την Παρασκευή 22 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, ξετυλίγουν την ιστορία και την μουσική εξέλιξη της Ελλάδας στον 20ό αιώνα.
* μουσική παράσταση «Το Λαϊκό Τραγούδι στον 20ό αιώνα» παρουσιάζει τις μουσικές δημιουργίες της αστικής εργατικής τάξης των συνθετών του πρωτορεμπέτικου, του ρεμπέτικου αλλά και των διαδόχων τους.
* μουσική παρουσίαση γίνεται με βάση την χρονολογική δισκογραφική εμφάνιση αυτών των τραγουδιών, ενώ δίνονται αφηγηματικά και οι συνθήκες οι οποίες οδήγησαν στην εξέλιξη της λαϊκής μουσικής.
στο "ΦΟΝΤΟ" οι :
Δημήτρης Γκίνης, ακορντεόν
Αργύρης Σταμούλος, κιθάρα - τραγούδι Αντώνης Τζίκας, κόντρα μπάσο Λάζαρος Ακριβόπουλος, κρουστά
Θάνος Θεοδωρόπουλος, μπουζούκι,ούτι,ταμπουρά
Επιμέλεια Προγράμματος
τραγουδούν:
Αφεντούλα Ραζέλη - Κώστας Μάντζιος
φιλική συμμετοχή
Κατερίνα Κουρεντζή
  • «Ποια Ελένη;»
Οι Σπουδαστές της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Πειραϊκού Συνδέσμου παρουσιάζουν το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, την πρωτότυπη κωμωδία - μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου «Ποια Ελένη;» σε μουσική Αφροδίτης Μάνου και χορογραφίες Φωκά Ευαγγελινού .

« Οι χαρισματικοί συγγραφείς Μ. Ρέππας και Θ. Παπαθανασίου, καταπιάνονται με τον πασίγνωστο τρωικό πόλεμο. Η δική τους εκδοχή: Ο Τρωικός πόλεμος δεν έγινε ποτέ. Το όλο μπλέξιμο το δημιούργησαν οι θεές, λόγω ανταγωνισμού και αφόρητης βαρεμάρας στον Όλυμπο. Ο Πάρης κλέβει την καρδιά της Ελένης, αλλά στο πλοίο του, αντί για την Ελένη, επιβιβάζεται η άσχημη ξαδέρφη της, η Πευκίδα. Μαγεμένοι από την Ήρα, ο Πάρης και οι Τρώες θα λατρέψουν την Πευκίδα ως ωραία Ελένη. Και οι υπόλοιποι, μαγεμένοι από την Αφροδίτη, θα βλέπουν την Ελένη, ως Πευκίδα …! Ο Τρωικός πόλεμος μένει χωρίς αιτία και το αναγκαστικό happy end έρχεται για να λύσει την παρεξήγηση με τον Όμηρο.»
Κείμενα : Παπαθανασίου - Ρέππας
Επιμέλεια – Διδασκαλία : Σταύρος Καραγιάννης
Μουσική : Αφροδίτη Μάνου
Μουσική διδασκαλία : Κατερίνα Βασιλείου
Χορογραφίες : Φωκάς Ευαγγελινός
Διδασκαλία χορού : Αλεξάνδρα Κουλούρη
Σκηνικά κουστούμια : Χάρης Σεπεντζής
Σπαθογραφίες :Κυριάκος Κοσμίδης
Παίζουν με σειρά εμφάνισης :
Δασκάλα – Πευκίδα : Ισιδώρα Δελή
Δίας – Πρίαμος : Χρήστος Κωνσταντινίδης
Ήρα : Κατερίνα Βασιλείου
Αθηνά : Έφη Αντωνάκου
Αφροδίτη : Νάγια Μητσάκου
Πάρης : Γιάννης Ρούσσος
Ωραία Ελένη : Λιλή Πετροσιάν
Θυμαρίδα : Μαριάννα Βασιλαγιαννακοπούλου
Πασιφίλη- Ευνομία :Χρύσα Παπαδοπούλου
Γογγύλη : Ρένα Καραγιάννη
Μενέλαος : Δημήτριος Πάσιος
Εκάβη : Ελένη Καρκανίδα
ΠΗΓΗ: www.portnet.gr

Next page