Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Ρεμπέτικη κομπανία Kosmokrators!!! (vid)


kosmokrators
Ρεμπέτικη κομπανία Kosmokrators: Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ευγενών εραστών του ρεμπέτικου, μιας ομάδας που ξεκινά από το Βέλγιο, και ο πυρήνας της αποτελείται από δύο Ολλανδούς, τον Frans De Clercq, τον Karsten de Vilder και έναν Βέλγο, τον Dimi Dumortier, οι οποίοι διασκευάζουν ρεμπέτικα σε ξένες γλώσσες.
Χαρακτηριστικό της Kosmokrators είναι κατ’ εξοχήν η διασκευή ρεμπέτικων σε ξένη γλώσσα (Αγγλικά, Γαλλικά, Ολλανδικά) χωρίς αλλοίωση των μελωδικών και ρυθμικών γραμμών του είδους.
Για τους ιδρυτές της κομπανίας, αυτή η πρωτοβουλία ξεκινά από την αγάπη τους για το ρεμπέτικο και την πρόθεσή τους να το διαδώσουν στο διεθνές κοινό  και δεν αποτελεί πρωτογενή δραστηριότητα  γι’ αυτούς. Ο Frans De Clercq είναι επίσημος μεταφραστής σε 5 γλώσσες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Karsten de Vilder είναι μοντέρ σε τηλεοπτικό σταθμό και ο Dimi Dumortier είναι εικαστικός.
Οι Kosmokrators συνεργάζονται και με Έλληνες μουσικούς στις συναυλίες τους, ενώ έχουν ως μόνιμο guest της ομάδας τον Αγάθωνα Ιακωβίδη.
Οι πληροφορίες για τους Kosmokrators είναι από: www.ert.gr

 
 
 
 

Next page