Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Το πιο γευστικό μουσικό Imam...

Imam
Imam Baildi | Stratos Filippou

Επειτα από οκτώ χρόνια συναυλιών στην Ελλάδα, αλλά έχοντας δώσει περισσότερες από 20 συναυλίες σε χώρες του εξωτερικού, οι Imam Baildi, τα αγόρια που ξέρουν πώς να στήνουν εκρηκτικά πάρτι στη σκηνή, κυκλοφορούν το πρώτο live άλμπουμ τους με τίτλο τον αυτονόητο: «Imam Baildi Live».

Ο Λύσανδρος και ο Oρέστης Φαληρέας εδώ και περίπου δέκα χρόνια έμαθαν πώς να βουτούν στη δεξαμενή της ελληνικής μουσικής και να ανασύρουν θησαυρούς στους οποίους βάζουν την προσωπική τους ματιά, την άποψη και γερές δόσεις φρεσκάδας.
 «Ακολουθώντας την επιθυμία όλων των φίλων μας που θέλουν να ακούν τα κομμάτια όπως παίζονται στα live και όσων αναζητούν τα κομμάτια που παίζουμε μόνο στις συναυλίες αλλά δεν είχαν μπει στους προηγούμενους δίσκους, με χαρά παρουσιάζουμε ένα διπλό cd με τις πιο δυνατές στιγμές από τις συναυλίες μας.
Ευχαριστούμε όλους για τη στήριξή σας τα τελευταία 8 χρόνια! Η ενέργεια και η αγάπη σας είναι ο λόγος ύπαρξης αυτού του δίσκου», λένε οι ίδιοι.

Δεν έχουν κι άδικο, γιατί -βλέπετε- στον δίσκο δεν υπάρχουν μόνο οι πιο ιδιαίτερες στιγμές από συναυλίες των τριών τελευταίων ετών στην Ελλάδα. Υπάρχουν και κομμάτια που μέχρι στιγμής δεν είχαν καν δισκογραφηθεί.
To μουσικό χαρμάνι συμπληρώνουν το σμυρναίικο τραγούδι «Τα παιδιά της γειτονιάς σου», που οι Imam Baildi συνηθίζουν να παίζουν στο τέλος των συναυλιών τους (εδώ το ερμηνεύει εξαιρετικά η Ρένα Μόρφη), το «Los Ejes De Mi Carreta», μια παλιά αργεντίνικη μελωδία (στα φωνητικά συνεργάζονται ο δομινικανής καταγωγής BnC και ο MC Yinka), η «Θλίψη» του Μανώλη Χιώτη γεμάτη λάτιν ρυθμούς, κρουστά και ένα απόλυτα χορευτικό beat, το «Αργοσβήνεις μόνη», από τις πιο αγαπημένες διασκευές των Imam Baildi, όπου ο Τσιτσάνης συναντά το τσα τσα, το «Χωριό μου, χωριουδάκι μου», αυτό το υπέροχο τραγούδι της Σοφίας Βέμπο σε χορευτική εκτέλεση (όπως ακουγόταν στους τίτλους της σειράς «Κάτω Παρτάλι»), η «Προσευχή», ένα έξοχο λαϊκό τραγούδι της δεκαετίας του ’60, αλλά και το «Σημείωμα», τo πρώτο κομμάτι σε μουσική και στίχους Imam Baildi το οποίο περιγράφει έρωτες και σχέσεις που δοκιμάζονται: «Αν γυρίσεις κάποιο βράδυ/ μια νύχτα του Αυγούστου μοναχή/ ένα σημείωμα θα βρεις, όχι ένα χάδι/ να σε γεμίσει μες στην άδεια σου ζωή».

https://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/themes/efsyn/images/logo_efsyn_footer.png

Next page