Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

ΣΗΜΕΡΑ...Ρεμπέτικη βραδιά με τον Δημήτρη Μυστακίδη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Την «Τέχνη της κιθάρας στα χρόνια του ρεμπέτικου» παρουσιάζουν οι Γιώργος Νταλάρας-Δημήτρης Μυστακίδης μέσα από 32 τραγούδια των Περιστέρη, Τούντα, Βαμβακάρη, Μανώλη Χιώτη, Μητσάκη, κ.ά.
Στην αποχαιρετιστήρια εμφάνιση του Δημήτρη Μυστακίδη για τη φετινή σεζόν στο Γυάλινο – Upsatge, την Παρασκευή 1 Απριλίου η λαϊκή κιθάρα του θα είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο Γυάλινο  – UpStage. 
Αυτήν την Παρασκευή ο γνωστός καλλιτέχνης ολοκληρώνει τον κύκλο των χειμωνιάτικων εμφανίσεων του στο Γυάλινο – UpStage και προσκαλεί επί σκηνής εκλεκτούς φίλους, να παίξουν «εσπεράντο». Μαζί του οι Δήμητρα Γαλάνη, Ματούλα Ζαμάνη, Χρήστος Θηβαίος, Γιώτα Νέγκα, Ελένη Τσαλιγοπούλου.   

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο Δημήτρης Μυστακίδης ξεδιπλώνει όλη του τη δεξιοτεχνία πάνω στη λαϊκή κιθάρα και ερμηνεύει κορυφαία ρεμπέτικα τραγούδια από όλο το φάσμα της ιστορίας του αστικού λαϊκού τραγουδιού. Μαζί με την εκλεκτή παρέα των Δημήτρη Παππά, Γιώργου Τσαλαμπούνη και Ιφιγένειας Ιωάννου που τον συντροφεύουν στις κιθάρες και στο τραγούδι, ο Δημήτρης Μυστακίδης παρουσιάζει στο Γυάλινο UpStage ένα ρεπερτόριο από σπουδαία ρεμπέτικα τραγούδια, τραγούδια του μεταρεμπέτικου, του αρχοντορεμπέτικου, του λαϊκού μας τραγουδιού, των Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά κ.ά.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ

Ο Δημήτρης Μυστακίδης με την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά αποδεικνύει ότι το ρεμπέτικο είναι μια οικουμενική μουσική γλώσσα, μια "Εσπεράντο", που ποτέ δεν χάνει την ταυτότητά του και ότι πάνω στα τάστα της λαϊκής κιθάρας, οι διαφορετικές ερμηνείες σπουδαίων καλλιτεχνών, βρίσκουν τη νέα κοινή τους διάλεκτο.
Για τον Δημήτρη Μυστακίδη, τον "βιρτουόζο" της κιθάρας, η εσπεράντο του, ο κοινός του κώδικας, είναι η λαϊκή κιθάρα, το όργανο που κατέχει ίσως καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Έχοντας ενσωματώσει επιρροές από τη manouche, τα blues, το σύγχρονο έντεχνο αλλά και τη λαϊκοδημοτική μουσική, διασκευάζει και ενορχηστρώνει αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια με μια φρέσκια πνοή προσθέτοντας σ' αυτά τη δική του μουσική ορμή και ευαισθησία.
Ο Δημήτρης Μυστακίδης είναι γνωστός από τις συνεργασίες του, ως κιθαρίστας, στις μπάντες του Νίκου Παπάζογλου και του Θανάση Παπακωνσταντίνου αλλά έχει και άλλη μία ιδιότητα, αυτή του δασκάλου. Από το 2001 είναι καθηγητής στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, όπου διδάσκει λαϊκή κιθάρα, λαούτο και σύνολα, ενώ από το 2014 διδάσκει το μεταπτυχιακό τμήμα της Σχολής Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δημήτρης Μυστακίδης
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
Παρασκευή 1 Απριλίου
"Εσπεράντο" - Από τη ρεμπέτικη κληρονομιά στην Εσπεράντο της λαϊκής κιθάρας
Ώρα έναρξης: 22:30

Τιμές

10 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar - 12 ευρώ με ποτό στο bar - 15 ευρώ με ποτό στο τραπέζι - 40 ευρώ φιάλη κρασί ανά 2 άτομα - 80 ευρώ φιάλη ποτού ανά 4 άτομα

Αρχική

Next page