Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Με δύο νέα τραγούδια επιστρέφει ο Μπάμπης Τσέρτος (vid)

Τη νέα του δουλειά παρουσιάζει ο λαοφιλής τραγουδιστής από τα Τρόπαια Αρκαδίας
O αγαπημένος Μπάμπης Τσέρτος τραγουδάει το «Δικαίωμα» και το «Αστυνομικός», δυο νέα τραγούδια σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Τσιαμαντάνη από το CD «Καθρέφτης Ολονών».

Οι ηχογραφήσεις των τραγουδιών ξεκίνησαν στον Βόλο, στο studio Α440 με ηχολήπτη τον Γιώργο Ζαγόρη και συνεχίστηκαν στην Αθήνα, στο studio Antart όπου έγιναν και οι μίξεις και το mastering με ηχολήπτη τον Γιάννη Μπαξεβάνη.

Ο Μπάμπης Τσέρτος γεννήθηκε στα Τρόπαια του Νομού Αρκαδίας. Όπως λέει ο ίδιος, το τραγούδι ήταν πάντοτε στη ζωή του, καθώς στην οικογένειά του τραγουδούσαν όλοι πολύ καλά, ενώ ο πατέρας του έπαιζε μαντολίνο. Στην Αθήνα, όπου βρέθηκε ως φοιτητής, ξεκίνησε ερασιτεχνικά στην αρχή και, όταν στη δεκαετία του '80 εμφανίστηκαν τα πρώτα ρεμπετάδικα, άρχισε να δουλεύει επαγγελματικά στον χώρο.
Έχει συνεργαστεί να συνεργαστεί με μεγάλους ερμηνευτές και δημιουργούς του Ρεμπέτικου όπως, η Σωτηρία Μπέλλου, ο Τάκης Μπίνης, η Άννα Χρυσάφη, η Καίτη Γκρέυ, ο Κώστας Καπλάνης, ο Θόδωρος Πολυκανδριώτης, ο Κούλης Σκαρπέλης, ο Χοντρονάκος, αλλά και με νεότερους όπως ο Μπάμπης Γκολές, ο Γιώργος Ξηντάρης, ο Στέλιος Βαμβακάρης, η Μαριώ, ο Αγάθωνας κ.α. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με ερμηνευτές και δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού όπως: η Γλυκερία, ο Μανώλης Μητσιάς, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Μανώλης Ρασούλης, ο Πέτρος Βαγιόπουλος, η Βιτάλη, ο Νταλάρας, ο Θαλασσινός, η Νάντια Καραγιάννη, ο Αηδονίδης, η Θεοδοσία Στίγγα, η Σωτηρία Λεονάρδου κ.ά.

 Η προσωπική δισκογραφία του Μπάμπη Τσέρτου περιλαμβάνει 11 CD's: «Άτιμη Τύχη», «Ερωτοπουλείον» (διπλό CD), «Τα νειάτα τα μπερμπάντικα», «Το μερακλήδικο πουλί», «Της λυγερής απέναντι», «Ανάγλυφα μιας τέχνης ταπεινής», «Το μονοπάτι», «Ο Μπάμπης Τσέρτος τραγουδά Μιχάλη Σουγιούλ» (διπλό CD), «Στου Παραδείσου το Βυθό», «Βασίλης Τσιτσάνης: Τρία Έργα, Επτά τραγούδια» και «Στα Μονοπάτια της παράδοσης» όπως και πολλές συμμετοχές.

Στα τραγούδια που παρουσιάζονται εδώ, και στο CD «Καθρέφτης Ολονών» συνεργάζονται οι μουσικοί:

Μπουζούκι-Μπαγλαμάς: Κώστας Γεδίκης
Κιθάρα-Μπάσο/κρουστά: Απόστολος Μόσιος
Μπάσο Ακουστικό: Νίκος Γύρας
Πιάνο: Γιάννης Τσέρτος
Βιολί: Κυριάκος Γκουβέντας
Σαντούρι-Πιάνο: Ανδρέας Κατσιγιάννης






 
ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
www.arcadiaportal.gr 
Η Ηλεκτρονική Πύλη της Αρκαδίας 

Next page