Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ο Βαμβακάρης σε τζαζ εκτέλεση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο Βαμβακάρης σε τζαζ εκτέλεση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Το κουαρτέτο Markos Electric διασκευάζει τα τραγούδια του Βαμβακάρη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του κύκλου Crossover
Μια διαφορετική γεύση από τη μουσική κληρονομιά του Μάρκου Βαμβακάρη θα μας δώσουν την Τετάρτη 23 Μαρτίου οι Markos Electric, το δυναμικό κουαρτέτο που ασχολείται αποκλειστικά με την ορχηστρική εκτέλεση των κομματιών του μεγάλου ρεμπέτη. Με πιάνο και ηλεκτρική κιθάρα –αντί για μπουζούκι και μπαγλαμά- οι τέσσερις μουσικοί που απαρτίζουν το κουαρτέτο θα επιχειρήσουν να αναδείξουν την τζαζ-οικουμενική διάσταση του έργου του πατριάρχη του ρεμπέτικου, την πεμπτουσία της έμπνευσή του που δεν υπόκειται στους περιορισμούς της γλώσσας ή της χρονικής συγκυρίας.
Όπως σημειώνει ο Κώστας Νικολόπουλος, συνθέτης, ενορχηστρωτής και επικεφαλής του Markos Electric: «Δεν υποτιμούμε τους απέριττους στίχους που συνέθεσε ο κορυφαίος ρεμπέτης, ούτε τις πενιές και το μπουζούκι, στο οποίο άλλωστε ήταν δεξιοτέχνης.
Διατηρούμε ακέραια την έμπνευσή του, η οποία διαπνέεται από έντονη ελληνικότητα. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις αξεπέραστες μελωδίες του Βαμβακάρη με τρόπο διαφορετικό, ίσως πιο δυτικό, και να τις κάνουμε περισσότερο προσιτές σε ακροατές εκτός των ελληνικών συνόρων, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τους ήχους της ελληνικής λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής».
Η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων Crossover θα φιλοξενηθεί –απολύτως ταιριαστά- στο μπαρ του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί με τις ευλογίες του γιου του συνθέτη, Στέλιου Βαμβακάρη, τακτικού συνεργάτη του Κώστα Νικολόπουλου.
Η ταυτότητα του κουαρτέτου
Το Markos Electric αποτελούν ο Κώστας Νικολόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα), ο Θάνος Καζαντζής (τύμπανα), ο Χρήστος Κεχρής (μπάσο) και ο Ανδρέας Γυφτάκης (πιάνο, πλήκτρα).

Markos Electric, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτήριο Μ2, μπαρ), Τετάρτη 23 Μαρτίου, 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μαθητικά - φοιτητικά - κάτοχοι κάρτας ανεργίας). 

Πληροφορίες ‒ προπώληση εισιτηρίων: Στα εκδοτήρια της πλατείας Αριστοτέλους,  στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στα τηλ. 2310 895938-9 , στην ιστοσελίδα: http://www.tch.gr



Newpost.gr

Next page