Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Pireorama ιστορίας και πολιτισμού ! !


Pireorama ιστορίας και πολιτισμού, μια καταπληκτική σελίδα με θέματα από τον ''παλιό''Πειραιά με φωτογραφικό υλικό και θέματα που δύσκολα κανείς βρίσκει.

Την σελίδα Pireorama , δημιούργησε ο  Στέφανος Παν. Μίλεσης.

Λίγα λόγια για τον δημιουργό της σελίδας:

Ο Στέφανος Παν. Μίλεσης ασχολείται με την έρευνα της Πειραϊκής Ιστορίας και είναι μέλος του Ινστιτούτου Πειραϊκών Μελετών, της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά και Γενικός Γραμματέας της. Από το 2009 δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου «Πειραιόραμα για την Ιστορία και τον Πολιτισμό» με σκοπό την αποκλειστική μελέτη της τοπικής ιστορίας.

Το ιστολόγιό του έχει δεχθεί πλήθος επισκέψεων. Είναι συνεργάτης της εβδομαδιαίας πειραϊκής εφημερίδας «Η Φωνή των Πειραιωτών» με μόνιμη στήλη επί θεμάτων ιστορικού ενδιαφέροντος.
Στέφανος Παν. Μίλεσης
Πάνω από 500 άρθρα ιστορίας έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά και άλλα τόσα έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Έχει χρησιμοποιηθεί σε τηλεοπτικές παραγωγές ως ιστορικός ερευνητής, τόσο από την δημόσια τηλεόραση όσο και από ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές.
Πολλές έρευνές του έχουν αναρτηθεί στην "Μηχανή του Χρόνου" και έχει φιλοξενηθεί αρκετές φορές σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Το 2013 σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο και ιστορικό Δημήτρη Κρασονικολάκη προχώρησαν από κοινού στην έκδοση εφημερίδας με τίτλο "Πειραιόραμα" που αποτελεί και την πρώτη εφημερίδα στον Πειραιά που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα τοπικής ιστορίας.
Ο Στέφανος Μίλεσης , ασχολείται και με την συγγραφή ιστορικών διηγημάτων και βιογραφιών αλλά και με θέματα ηθογραφικά, αστικής λαογραφίας και λογοτεχνίας. Το 2015 το Πλωτό Μουσείο Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ, προέβει στην έκδοση βιβλίου με τίτλο "1900" προϊόν πνευματικής εργασίας των Στέφανου Μίλεση και Παναγιώτη Τριπόντικα, χορηγία της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού. Σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Νέου Φαλήρου και έχει τιμηθεί με το Χαλκούν Μετάλιο Ερυθρού Σταυρού και το Μετάλλιο Παλαιού Προσκόπου.

ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkBIZS-0SueE4Y4ZUvxqJZhyNsJWToosB9V15hsAhqKCfv6F4AtlBshbQpb5htEFrMPfePv8ZH1BSe_ZyaqnofN-XHiZVkQ5cAQ9oYA7YhXOF3LRyupVf4KPc3uC45_hlmNriBrg3v4gw1/s1168/ZEAS+1875.jpg

Pireorama ιστορίας και πολιτισμού

Next page