Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016

Οι «Rebetien» ζωντανά στο «Άλικο»

Οι «Rebetien» ζωντανά στο «Άλικο»
Το «Άλικο» υποδέχεται ζωντανά τους «Ρεμπετιέν» το Σάββατο 9 Ιανουαρίου.

Το μουσικό συγκρότημα «Rebetien» αποτελούν τέσσερις ταλαντούχοι νέοι μουσικοί που ερμηνεύουν τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου τραγουδιού, της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αλλά και νέες δικές τους συνθέσεις.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της μουσικής τους αποτελεί η προσπάθεια μετάδοσης μιας μουσικής παράδοσης με αφετηρία το αστικό τραγούδι -όπως έχει αποτυπωθεί στους πρώτους ελληνικούς δίσκους γραμμοφώνου- και τις προεκτάσεις του στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Η έμφαση που δίνεται στον φυσικό ήχο των οργάνων και στο επιλεκτικό ρεπερτόριο ταξιδεύει τον ακροατή στο χώρο και στο χρόνο και τον παραπέμπει στα μουσικά ακούσματα της περιόδου του μεσοπολέμου.


Η διάθεση για πειραματισμό στη σύνθεση και στην ενορχήστρωση αποτελεί μια ιδιαίτερη μουσική πρόταση που απευθύνει στον ακροατή μια διαφορετική αισθητική προσέγγιση των ήδη γνωστών ακουσμάτων.

Το μεγάλο φάσμα ρεπερτορίου και η εκφραστική δεινότητα των μουσικών σε συνδυασμό με την ευφυή και άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της εκάστοτε περίστασης είναι ικανά να μεταβάλλουν το μουσικό κλίμα από ατμοσφαιρικό και νοσταλγικό έως άκρως δυναμικό και διασκεδαστικό.

Το συγκρότημα έχει συμμετάσχει σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εμφανίζεται σε εβδομαδιαία βάση σε μουσικούς χώρους της Αθήνας και της ελληνικής επαρχίας.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους:
Αυγερινή Γάτση: ακορντεόν, τραγούδι
Φώτης Βεργόπουλος: μπουζούκι, τραγούδι
Κωστής Κωστάκης: κιθάρα, τραγούδι
Γιάννης Ζαρίας: βιολί, μπαγλαμάς

Το Σάββατο 9/1/2016 μαζί τους οι:
Βασίλης Σκούτας: μπουζούκι, τραγούδι και
Δημήτρης Μηταράκης: ακορντεόν, τραγούδι

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ

«Άλικο»
Αγίου Δημητρίου 16
Ψυρρή
Τηλέφωνο:2103253272  

 http://www.zougla.gr/politismos/article/i-rebetienzontana-sto-aliko

Next page