Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

«Τι πάθος ατελείωτο» απόψε στο Επί Λέξει...

KOROVINHS-PATHOS1
Από τις εκδόσεις «Άγρα» παρουσιάζεται από το βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη «Τι πάθος ατελείωτο», στις 19:00 στο Βιβλιοπωλείο Επί Λέξει (Ακαδημίας 32 & Λυκαβηττού, Αθήνα).  
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Νίκος Δαββέτας, συγγραφέας, δημοσιογράφος
Θόδωρος Γρηγοριάδης, συγγραφέας
Κώστας Καλημέρης, κριτικός λογοτεχνίας
Χρίστος Παπαγεωργίου, ποιητής
και ο συγγραφέας
Διαβάζει ο ηθοποιός Σταύρος Μερμήγκης

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η συλλογή με τίτλο Τι πάθος ατελείωτο του Θωμά Κοροβίνη (από το ομώνυμο βαρύ ζεϊμπέκικο του Μάρκου) αποτελείται από εικοσιπέντε αφηγηματικά κείμενα, το καθένα με ξεχωριστό ύφος και περιεχόμενο.
KOROVINHS-PATHOS.jpgΔραματικές και σκαμπρόζικες ιστορίες που διαδραματίζονται στη Θεσσαλονίκη, την Κωνσταντινούπολη και τη Μυτιλήνη, και μερικά μικρότερης έκτασης κείμενα που συνδυάζουν το διήγημα με το δοκίμιο, δένονται μ’ένα νοερό νήμα με αφηγήματα όπου πρωταγωνιστούν αγαπημένα πρόσωπα-σημεία αναφοράς του συγγραφέα απ’ τον χώρο της τέχνης, με ιδιαίτερη εμβληματικότητα και προσωπικό μύθο το καθένα (Βαμβακάρης – Καζαντζίδης – Πόλυ Πάνου – Νταντωνάκη – Ρασούλης -Παπάζογλου – Ταχτσής – Ζατέλη – Μεντή).
Τα περισσότερα κείμενα στηρίζονται σε μια σοδειά βιωμάτων του συγγραφέα και αποτελούν ατόφια κομμάτια αυθεντικής ζωής μετουσιωμένα σε πεζά.


 Politis Online | Politisonline Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Next page