Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ραστ Χιτζάζ..

Οι Ραστ Χιτζάζ δημιουργήθηκαν το 1996 από τρεις -τότε- μαθητές. Παίζουν κυρίως ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά.

Ξεκινούν περιστασιακές εμφανίσεις ήδη από το 1996 σε Αθήνα, Πειραιά και νησιά, οι οποίες μετά το 2004 εντατικοποιούνται. Έχουν μεγάλη αγάπη για τη μουσική γενικά και για το ρεμπέτικο ειδικά. Τα τελευταία χρόνια έχουν τη χαρά να παίζουν και να γουστάρουν μαζί με τη Λένα Κιτσοπούλου.

Μέλη:
Γιάννος Περλέγκας (κιθάρα και φωνή) : Σπούδασε στο Εθνικό Θέατρο. Εργάζεται ως ηθοποιός από τα φοιτητικά του χρόνια. Παράλληλα ασχολείται με την σκηνοθεσία. Ρεμπέτικα ακούει από μωρό. Παίζει με άνεση πιάνο και φυσαρμόνικα. Αυτοδίδακτος στη κιθάρα. Επαγγελματίας μουσικός τα τελευταία 12 χρόνια. Χαρακτηριστικά: Καπνίζει μανιωδώς, τρώει πολλή φέτα. Σκέφτεται να ιδρύσει το Ίδρυμα Μητσάκη.

Στράτος Γκρίντζαλης (μπουζούκι και φωνή) : Παιδικά χρόνια στο Κιλκίς και μετά στον Καναδά. Σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ. Είναι στέλεχος του ιδιωτικού τομέα. Η μουσική και τα γλέντια δεν έλειψαν ποτέ κατά την παιδική του ηλικία. Αυτοδίδακτος στο μπουζούκι και το λαούτο. Επαγγελματικά ασχολείται με τη μουσική από 16 ετών. Χαρακτηριστικά: Είναι απόγονος του ήρωα Γιαννάκη Γκρίτζαλη. Τραγουδάει και χορεύει δημοτικά. Τρώει πολλά γλυκά.
Μπάμπης Παπαδημητρίου (μπουζούκι, μπαγλαμάς και φωνή): Παιδί του Πειραιά, πάππου προς πάππου λάτρης του Ρεμπέτικου. Σπούδασε Μουσικολογία και Θεολογία του Ρεμπέτικου στο Στρασβούργο. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Από μικρή ηλικία ασχολείται με την κιθάρα και κατόπιν με όλα τα ρεμπετοόργανα. Έχει συλλογή με παλιές λαϊκές κιθάρες. Χαρακτηριστικά: Έχει αδυναμία στη μπουγάτσα και τη τεντούρα. Όταν μεγαλώσει, θέλει να γίνει οργανοποιός. Ηρεμεί μόνο στον Πειραιά και την Κεφαλλονιά.
 

Next page