Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

String Demons: Δύο αδέλφια με... δαιμονικό ταλέντο στη μουσική

 
Κείμενο: Νικήτας Καραγιάννης

Οι String Demons ελίσσονται με χαρακτηριστική ευκολία ανάμεσα στην κλασική μουσική τη heavy metal και το ρεμπέτικο

«Απόψε θα σε πάω σε ένα πραγματικά ξεχωριστό live!». Όταν αυτό στο λέει ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης, ξέρεις ότι θα δεις και θα ακούσεις κάτι μοναδικό. Λίγα λεπτά αφού ανέβηκαν στη σκηνή του Ρυθμός Stage οι String Demons, δηλαδή τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη, τα λόγια του δικαιώθηκαν απόλυτα. Η ενέργεια των «Δαιμόνων των εγχόρδων» στο τσέλο και το βιολί μέσα από ένα πλούσιο -και αναπάντεχο- ρεπερτόριο σε εκστασιάζουν.

Ελίσσονται από την κλασική μουσική στη heavy metal, το ρεμπέτικο ή την παραδοσιακή μουσική με συγκλονιστική ευκολία και αφοπλιστική φαντασία. Η πορεία τους ξεκίνησε από την ηλικία των πεντέμισι και έξι ετών, σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με μεγάλη μουσική παιδεία.

Στο σπίτι τους ακούγονταν τα πάντα, «αρκεί να ήταν καλά»: από Βιβάλντι, Μπαχ, Pink Floyd, Rolling Stones μέχρι Μανώλη Χιώτη, Τσιτσάνη, Σαββόπουλο, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και άλλους πολλούς δημιουργούς. Έχουν παίξει σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχουν βραβευτεί, έχουν ηχογραφήσει ως σολίστ αλλά και ως String Demons σε επτά δίσκους και τώρα ετοιμάζουν το δεύτερο προσωπικό τους άλμπουμ.

Το κοινό στο Ρυθμός Stage τους αποθέωσε, ενώ από τον έξυπνο και ζωντανό διάλογο των δύο νέων μαζί του, καταλάβαινες ότι έχουν πιστούς και φανατικούς θαυμαστές που ακολουθούν τα βήματά τους. Μάλιστα, αν και η heavy metal δεν ανήκει στις μουσικές μου επιλογές, αγάπησα όσες διασκευές τους άκουσα. Είναι αδύνατον να μην σου αρέσει ό,τι παίζουν, όπως το παίζουν!

Η βραδιά, που οι ίδιοι είχαν χαρακτηρίσει ως ένα «Συμφωνικό Πανηγύρι», ήταν βασικά το κλείσιμο μιας σειράς καλοκαιρινών εμφανίσεών τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Θα έχουμε πάλι την τύχη να τους απολαύσουμε σε μία μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 24 Οκτωβρίου, με τίτλο «200 κιθάρες παίζουν Χατζιδάκι’», υπό τον Βαγγέλη Μπουντούνη και τη Μάρω Ραζή, για ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι.

 http://evoclean.gr/wp-content/uploads/2013/05/%CE%A0%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%98%CE%AD%CE%BC%CE%B1.png

 www./city-stories

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page