Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Μπάμπης Τσέρτος – Τα πρώτα τραγούδια του

Μπάμπης Τσέρτος – Τα πρώτα τραγούδια του
(ΑΚΟΥΣΕ) Οι πρώτες γνωστές και άγνωστες ηχογραφήσεις του Τσέρτου με αφορμή τα γενέθλιά του - Πηγή: Ogdoo.gr - http://www.ogdoo.gr/diskografia/to-proto-tragoudi/bampis-tsertos-ta-prota-tragoydia-tou
Σαν σήμερα…
Στις 27 Οκτωβρίου 1956 γεννήθηκε στα Τρόπαια Αρκαδίας ο Μπάμπης Τσέρτος. Αδελφός της, επίσης, τραγουδίστριας Νάντιας Καραγιάννη.
Από πολύ μικρός έψελνε και τραγουδούσε, ώσπου το 1973 ανέβηκε στην Αθήνα, όπου και εγκαταστάθηκε μόνιμα. Το 1974 εισήχθη στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκείνη περίπου την εποχή ξεκίνησε και η «αναβίωση» του ρεμπέτικου τραγουδιού και ο Τσέρτος ως φοιτητής συμμετείχε στο συγκρότημα του Πανεπιστημίου τραγουδώντας ρεμπέτικα αλλά και έντεχνα, λαϊκά και δημοτικά τραγούδια. Παράλληλα έπαιζε και τραγουδούσε με τις παρέες του στις ταβέρνες της εποχής.
Η είσοδός του στο τραγούδι έγινε, επαγγελματικά πλέον, στις αρχές του ’80 όταν βρέθηκε να τραγουδά στην ταβέρνα «Οι φίλοι» στην Κυψέλη. Από τότε είχε την τύχη να γνωρίσει και να συνεργαστεί με κάποιους από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού, όπως η Σωτηρία Μπέλλου, ο Τάκης Μπίνης, η Άννα Χρυσάφη, η Καίτη Γκρέυ, ο Κώστας Καπλάνης, ο Θόδωρος Πολυκανδριώτης, ο Κούλης Σκαρπέλης, ο Χοντρονάκος, αλλά και με νεότερους όπως ο Μπάμπης Γκολές, ο Γιώργος Ξηντάρης, ο Στέλιος Βαμβακάρης, η Μαριώ, ο Αγάθωνας κ.α.

Οι πρώτες συμμετοχές    ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ - Πηγή: Ogdoo.gr - http://www.ogdoo.gr/diskografia/to-proto-tragoudi/bampis-tsertos-ta-prota-tragoydia-tou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page