Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

FOLK N’ ROLL - Θεέ μου μεγαλοδύναμε , Πέντε μάγκες στον Περαία, κ.α (ΒΙΝΤΕΟ)

FOLK N’ ROLL
Κείμενο: Δήμητρα Σαμσάκη
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μανούσης

Οι Folk n’ Roll είναι μια παρέα από τα Ιωάννινα. Μια πόλη που μας έχεις αποδείξει, εδώ και πολύ καιρό, πως οι μουσικοί που βγάζει, αξίζουν την προσοχή μας. Εδώ και λίγες μέρες, πήραν τα όργανα και την ηπειρώτικη τρέλα τους και ξεκίνησαν ένα μεγάλο ταξίδι, όπου θα περάσουν από πολλές ελληνικές πόλεις, για να παρουσιάσουν τα τελευταία τους κομμάτια. 

Ποια άλλη τέχνη θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν τα κομμάτια σας, εκτός απ’ αυτήν της μουσικής;
Η τέχνη του χορού είναι, ήδη, αναπόσπαστο μέρος των Folk. Οπότε “χορός”!
Βλέπουμε πως στις μέρες μας είναι μία τάση το πάντρεμα της παραδοσιακής μουσικής, με το rock n’ roll! Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό, που σας κάνει διαφορετικούς ή άξιους να τραβήξετε τα βλέμματα;

Αν υποθέσουμε πως με τον όρο «rock n roll» αναφέρεστε σε ένα ευρύ φάσμα rock στοιχείων, τότε ναι. Δεν πιστεύουμε πως είμαστε έτσι φτιαγμένοι ως μουσικοί, αλλά και ως χαρακτήρες, ώστε να μπορούμε να “αυτοπροσδιοριστούμε” ως άξιοι ή έστω ως διαφορετικοί. Παίζουμε μουσική, γιατί είναι τρόπος ζωής για εμάς και αν αυτό έχει αποδοχή από τον κόσμο, τότε ακόμα καλύτερα .
FOLK N’ ROLL
Είναι ο τόπος καταγωγής σας, το κύριο στοιχείο και ερέθισμα της μουσικής σας;
Σίγουρα ο τόπος καταγωγής, θέλοντας και μη, σε επηρεάζει μουσικά, έστω και υποσυνείδητα. Όσον αφορά την προσέγγισή  μας στο πως θα πλαισιώσουμε μουσικά κάποιο κομμάτι, μπορούμε με σιγουριά να αναφέρουμε πως δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από αυτό, αλλά και από τα προσωπικά ακούσματα του καθενός μας ξεχωριστά.
Υπάρχει συγκεκριμένο είδος κοινού, στο οποίο στοχεύει η μουσική σας;
Καμία μορφή τέχνης δεν στοχεύει σε ένα συγκεκριμένο κοινό, με την περιοριστική έννοια αυτού. Από τη στιγμή της έμπνευσης, της δημιουργίας  και της ενορχήστρωσης ενός κομματιού, ο στόχος αποτελεί το να ακουμπήσει όσους περισσότερους ακροατές γίνεται, όσο πιο αγνά και όμορφα, χωρίς κατευθυντήριες γραμμές.
Πως ξεκίνησε η παρέα των «Folk n’ roll»;
Ξεκίνησε σε έναν καθημερινό καφέ, καθώς οι περισσότεροι από εμάς παίζαμε μαζί και σε άλλα σχήματα. Γνωρίζαμε σε έναν βαθμό, αν θα ταιριάζαμε, οπότε χρειαζόταν απλά μια εναρκτήρια κουβέντα μουσικών προβληματισμών και αναζητήσεων.
FOLK N’ ROLL

Τι αντιπροσωπεύει η μουσική σας;
Τους προβληματισμούς μας, τις απόψεις μας, τις ψυχές μας τις ίδιες…
Τι θεωρείτε ότι μεταδίδετε στον κόσμο, μέσα από το έργο σας;
Θέλουμε να πιστεύουμε, πως μεταδίδουμε αρκετή θετική ενέργεια, χαρά και κέφι.
Το καινούργιο σας άλμπουμ, με τίτλο “Ήπειρος Project”, τι επιρροές έχει και ποτέ θα τεθεί σε κυκλοφορία;
Το σκεπτικό του “Ήπειρος Project” ήταν να είναι, όντως, project. Να πειραματιστούμε, δηλαδή, με μερικά από τα αγαπημένα μας Ηπειρώτικα κομμάτια, στα δικά μας μοντέρνα ακούσματα. Γι’ αυτό, λοιπόν, και στο album, θα ακούσετε από reggae και funk ρυθμικά, μέχρι polyrythmic rock ενορχηστρώσεις. Ελπίζουμε, μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, να έχει κυκλοφορήσει.
Μερικές από τις συνεργασίες σας, που θεωρείτε άξιο να σημειωθούν…
Όλες τις συνεργασίες, που έχουμε κάνει έως τώρα, τις  θεωρούμε αξιοσημείωτες, χωρίς να διακρίνουμε κάποια από αυτές. Τους ευχαριστούμε όλους, έναν προς έναν.
Πως θα θέλατε να αντικρίσετε τους εαυτούς σας, στο μέλλον;
Να μην χάσουμε το ενδιαφέρον μας για την μουσική και να κάνουμε το ίδιο πράγμα, με την ίδια ευχαρίστηση.
Μέλη:
Άκης Σιούτης – φωνητικά
Μιχάλης Πίπερης – ακορντεόν
Nτίνος  Χρήστου – σαξόφωνο
Κώστας Κωσταδήμας  – κιθάρα
Γιάννης Παπανδρώνης – μπάσο
Σάμι Χάσμε – τύμπανα
Αναδημοσίευση από:beater.gr

 

Panos Papakostas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page