Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Θεοδωράκης-Τσιτσάνης:δυο υπέροχοι κόσμοι συναντιώνται

Τραγούδια διαχρονικά που έχουν εξασφαλίσει θέση στη μνήμη και την καρδιά στη συναυλία «Από το Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη» στις 16 και 17/2 στο Badminton

Και οι δυο υπηρέτησαν με αξιοσύνη τη λαϊκή μουσική του τόπου, ο καθένας με το δικό του τρόπο, με τα δικά του μουσικά εφόδια.
Ωστόσο η λαϊκή μουσική σκέψη του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη (γιατί περί αυτών ο λόγος) κάπου συναντιέται. Εκεί στο… σημείο τομής βρίσκεται η συναυλία «Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη» που διοργανώνεται τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Badminton, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη και σε συνεργασία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».
 Δύο ξεχωριστοί όσο και διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντιούνται σε αυτήν την παράσταση με τίτλο «Από το Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη». Εκείνος του κορυφαίου συνθέτη του λαϊκού τραγουδιού Βασίλη Τσιτσάνη (1915-1984), 100 χρόνια από τη γέννησή του, με εκείνον του παγκοσμίως αναγνωρισμένου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη (γεν.1925), 90 χρόνια από τη γέννησή του.
Ερμηνεύουν: Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Δώρος Δημοσθένους, Ζαχαρίας Καρούνης

  Ένα μουσικό πλέγμα και ιδιαίτερο πρόγραμμα ακρόασης

Ο Μίκης Θεοδωράκης ανέπτυξε πολύπλευρη μουσική δράση, η οποία καλύπτει όλο σχεδόν το φάσμα της τέχνης των ήχων. Η λαϊκή μουσική, όμως, ήταν αυτή που του έδωσε τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με τον απανταχού στον κόσμο ελληνισμό. Δεν μοιάζει, λοιπόν, αταίριαστη η συνύπαρξη των τραγουδιών των δύο μουσικών δημιουργών, όπως αυτή που επιχειρείται σε αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα. Αντίθετα, συνυφασμένα τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη δημιουργούν ένα μουσικό πλέγμα, ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ακρόασης. Και τα διαχρονικά τους τραγούδια έχουν εξασφαλίσει προ πολλού μια θέση στη μνήμη, αλλά και στην καρδιά.
   Δύο κυρίες του λαϊκού μας τραγουδιού με μία μεγάλη γκάμα ερμηνευτικής ικανότητας, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία ερμηνεύουν τις επιτυχίες των δύο δημιουργούν μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Μαζί τους δύο σημαντικές ανδρικές φωνές, ο Δώρος Δημοσθένους και ο Ζαχαρίας Καρούνης.
Info:
Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη
Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015
Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015
Θέατρο Badminton
Τιμές Εισιτηρίων:
Α Ζώνη: 25€
Β Ζώνη: 20€
Γ Ζώνη: 15€
Δ Ζώνη: 10€
Ώρα Έναρξης: 20.30
www.badmintontheater.gr
Αναδημοσίευση από www.thetoc.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page