Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Γ.Νταλάρας και «Ρεμπέτικο Unplugged» στον Κήπο του Μεγάρου

Αθήνα
Ύστερα από μια ευρωπαϊκή περιοδεία με αγαπημένα ρεμπέτικα παιγμένα unplugged, χωρίς ηλεκτρικό ήχο δηλαδή, που το πρώτο μέρος της ξεκίνησε από τη Σουηδία στις 26 Απριλίου και ολοκληρώθηκε στο Βερολίνο στις 12 Μαΐου και θα συνεχιστεί τον Οκτώβριο, ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει τη Παρασκευή 4 Ιουλίου (21:00) στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την παράσταση Ρεμπέτικο Unplugged.

Πρόκειται για ένα ταξίδι - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Νταλάρας ασχολείται με το ρεμπέτικο τραγούδι είτε σε συναυλίες είτε στην δισκογραφία είτε συνδυάζοντας και τα δύο.

Τραγούδια όπως του Μάρκου Βαμβακάρη και του Βασίλη Τσιτσάνη, αλλά και μεγάλων Σμυρνιών συνθετών όπως ο Βαγγέλης Παπάζογλου ή συνθετών όπως ο Απόστολος Καλδάρας, ο Απόστολος Χατζηχρήστος, αποτελούν μέρος της ελληνικής λαϊκής μουσικής παράδοσης.
Ο Γιώργος Νταλάρας θα βρίσκεται στη σκηνή στον Κήπο του Μεγάρου τραγουδιστής και μουσικός (κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμά) με ορχήστρα και δύο τραγουδίστριες: την Ασπασία Στρατηγού, συνεργάτιδά του τα τελευταία χρόνια, και τη σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενη Αθηνά Λαμπίρη, η οποία έχει εντρυφήσει στο ρεμπέτικο όχι μόνο ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως μουσικός. Μαζί τους ο τραγουδιστής και μουσικός Βασίλης Κορακάκης, γιος του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη Βαγγέλη Κορακάκη. Η μουσική επιμέλεια είναι του Γιώργου Νταλάρα και οι ενορχηστρώσεις έγιναν σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπαχριστούδη.

Οκτώ σολίστες «ντύνουν» τα τραγούδια με τη δεξιοτεχνία και το μεράκι τους: Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι), Ντάσσο Κούρτη (ακορντεόν). Μπουζούκι παίζουν οι: Γιώργος Μάτσικας και Κωνσταντίνος Γεδίκης. Μπουζούκι - τραγούδι: Βασίλης Κορακάκης.

Σχεδιασμός ήχου - Ηχοληψία: Παντελής Γιατζιτζόγλου, Αντώνης Ζαχόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμού - Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος

Πληροφορίες
Προπώληση εισιτηρίων: 10 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 12 ευρώ.

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr
Newsroom ΔΟΛ news.in.gr

Next page