Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

«Τετράς η ξακουστή του Πειραιώς» αναβιώνει στο Λιμάνι

 
Η ατμόσφαιρα, ο ήχος και η εποχή της θρυλικής τετράδας, που έδρασε από το 1933 έως το 1937, "παντρεύοντας" το ρεμπέτικο της Ανατολής με το αστικό τραγούδι του Μεσοπολέμου, αναβιώνει στο λιμάνι του Πειραιά, πάνω σε μια ιδέα της Λίνας Νικολακοπούλου.
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στην πρώτη ρεμπέτικη κομπανία με Μάρκο Βαμβακάρη, Ανέστo Δελιά, Στράτο Παγιουμτζή και Γιώργο Μπάτη υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και σφραγίδα της Λίνας Νικολακοπούλου, θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου 2014 στην Πέτρινη Αποθήκη, στην προβλήτα του ΟΛΠ Πειραιά, Πύλη Ε2. To 1934 οι Μάρκος Βαμβακάρης, Ανέστoς Δελιάς, Στράτος Παγιουμτζής και Γιώργος Μπάτης σχηματίζουν την πρώτη ρεμπέτικη κομπανία, με τον υπαινικτικά καθαρευουσιάνικο τίτλο «Τετράς η ξακουστή του Πειραιώς».
Ήταν το πρώτο σχήμα που χρησιμοποίησε μπουζούκι και μπαγλαμά –κι ας τα θεωρούσαν πολλοί όργανα του υποκόσμου– δίνοντας στη μουσική του αυθεντικό χαρακτήρα.

Οκτώ δεκαετίες μετά, στην ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής θα μας μεταφέρουν με τις ερμηνείες τους οι: Στέλιος Βαμβακάρης, Γιάννης Κούτρας, Απόστολος Ρίζος, Ζαχαρίας Καρούνης, Εβελίνα Αγγέλου, Πέτρος Μάλαμας αλλά και οι ηθοποιοί Νένα Μεντή, Σταύρος Μερμήγκης και Αλέξανδρος Τσώτσης. Μαζί τους θα βρίσκεται και 6μελής ορχήστρα, αναβιώνοντας μερικά από τα ομορφότερα πειραιώτικα ρεμπέτικα τραγούδια της εποχής εκείνης.

Διάρκεια παράστασης: 2,5 ώρες (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων:
15 ευρώ - 10 ευρώ (φοιτητικό) - 5 ευρώ (κάρτα ανεργίας, ΑμεΑ)

Σημεία προπώλησης: www.ticketarena.gr , www.viva.gr , Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots
Πηγή ανάρτησης entertainment.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next page